Travel

Friday Favorite: VEUVE CLICQUOT RICH

friday-favorites

Vrijdag is voor mij altijd een dag om terug te kijken op de week en alvast een inschatting te maken van mijn plannen voor het weekend. Daarom naast de wekelijkse weekendtips ook iedere week een Friday Favorite.

VEUVE CLICQUOT RICH

Dit jaar daagt het champagnehuis Veuve Clicquot, dat bekend staat om haar lef en innovatie, haar eigen beroemde “savoir-faire” uit en combineert mixologie met een nieuwe wijn. Hoe tof! In de geschiedenis van de champagne worden wijnen die gemengd zijn voor het verkrijgen van een zoetere smaak, gewoonlijk omschreven als “rijk”. Zelfs de Veuve Clicquot flessen van 1840 die onlangs gevonden zijn in de Ålandseilanden bevatten meer dan 150 gram suiker per liter. In Rusland voegde de consument van oudsher zelfs suiker toe aan zijn champagne voor een persoonlijke tint. Veuve Clicquot brengt deze traditie naar het heden met Veuve Clicquot RICH, een nieuwe champagne speciaal gemaakt om mee te mixen. Veuve Clicquot RICH is geboren uit een hogere dosage, een op maat gemaakte druivenmix en nodigt de liefhebbers uit om te experimenteren met champagne op basis van hun eigen smaak. Zo kun je voortaan genieten van Veuve Clicquot RICH waar en wanneer je maar wil. Van berg tot oceaan, dakterras tot ravijn, winter en zomer, dag en nacht. Op ieder moment en op elke plek.

Vers fruit

Geïnspireerd door een frisse nieuwe visie op het moderne drinken, heeft Veuve Clicquot samengewerkt met professionele mixologen en hun expertise gedeeld om een geheel nieuwe wijn voor een nieuwe tijd te creëren. Volgens Veuve Clicquot keldermeester Dominique Demarville is “suiker in champagne net als specerijen in een recept; wordt suiker op de juiste manier gebruikt dan brengt het specifieke aroma’s met zich mee en speelt het met de smaak”. Met Veuve Clicquot RICH wordt fruit naar een spannend en nieuw niveau getild. De Veuve Clicquot Pinot Noir signature geeft een nieuwe veelzijdigheid met een hogere dosage, terwijl de sterke aanwezigheid van Meunier de frisse, fruitige en gourmand noten benadrukt. De smaken van citrusfruit en de bloemige tonen zijn in evenwicht met de dynamische frisheid en de romige afdronk. Ik heb zelf al mogen proeven en ik moet eerlijk toegeven; Veuve Clicquot RICH is heer-lijk.

unnamed

Wat is jouw favorite van deze week?

Sabine de Witte