Travel

Ga mee in zee met Palladium x The Explorerspalladium-emmanuel
Ken je Palladium nog? Je weet wel, van die schoenen. Ik was denk ik een jaar of 12 toen ze in de mode kwamen. Nu zijn ze weer te zien in het straatbeeld. En ook nu ben ik ‘om’. Helemaal na het kennis maken met dit toffe project, Palladium x The Explorers.
De komende twee maanden gaan twee ‘Explorers’, Georgia LA en Emmanuel Cole, op reis door Europa om het verborgen culturele landschap van 8 verschillende steden te ontrafelen. Overal worden zij door lokale insiders mee op sleeptouw genomen. Via #palladiumexplorers kun je met ze meereizen en meer te weten komen over je volgende underground stedentrip.

Reis digitaal mee met de #palladiumexplorers

De eerste stop wordt Palladium’s geboorteplaats Lyon in Frankrijk. Benjamin en Philippe van de blog en het creatief bureau Paperboys uit Lyon zullen de avonturiers door onontdekt terrein loodsen in een stad waar graffiti-artiesten de wijken uitkammen in de queeste naar muren die als canvas kunnen dienen en producers clubs bouwen op verlaten grond.

palladium

Interactieve roadmap

Bewapend met een camera en een notitieblokje doorkruisen Explorers Georgia LA en Emmanuel Cole het continent in de jacht op het onontdekte. Lokale culturele helden zullen het duo door langs vergeten landschappen en opkomende kunst-, eet-, muziek- en mode-scenes meeslepen. Door middel van artikelen, lumineuze fotografie en vier korte documentaires krijgen de verhalen van de minder bekende subculturen in een stad vorm.

Het resultaat wordt een digitale roadmap, enig in zijn soort, die de weg wijst naar de meest verse underground scenes van Europa. De mensen, verhalen en miniwerelden die je niet tegenkomt in elke reisgids. De dingen die je alleen kunt ontdekken als je zonder plan op pad gaat. De taferelen die je tegenkomt als je de bovenste laag pelt.

Reis route

De Explorers reizen van Lyon naar Antwerpen, Bristol, Copenhagen, Florence, Istanbul, Budapest en Hamburg. Reis digitaal met ze mee, dagelijks op Facebook, Instagram en Twitter en check #palladiumexplorers om te zien wanneer de Explorers in jouw stad aankomen. Het kan heel goed zijn dat ze jouw hulp nodig hebben bij het navigeren door de lokale underground, dus zorg dat je op de hoogte bent en tips geeft! Je kan jaloersmakende prijzen winnen gedurende de hele trip.

Volg ons hier:
Instagram: @palladium_boots https://instagram.com/palladium_boots/
Facebook: https://www.facebook.com/PalladiumBoots
Twitter: @palladium_boots https://twitter.com/palladium_boots
#palladiumexplorers

Wie zijn de explorers?

Georgia LA
In haar glansrol als de eerste vrouwelijke medewerker en presentator van het online muziekfenomeen SB.TV, interviewde Georgia LA grootheden als Pharrell Williams, P. Diddy, Kelly Rowland en Jessie J. Dat deed ze allemaal op haar eigen, niet te vergelijken manier en waarin de echo’s van haar verleden als een stand-up comedian weerklinken. Sindsdien is de ex-fashion studente uit Londen omarmd door Virgin music, Channel 4 documentaires, mode-reports en een onafhankelijke documentaire voor 1Xtra. Dat het menens is wat deze schoonheid doet bewijzen haar frequente blogs voor de Huffington Post.
Zorg dat je Georgia volgt:
Instagram: @Georgia_LA
Twitter: @Georgia_LA

A photo posted by @georgia_la on

Emmanuel Cole
Zonder enige artistieke achtergrond of een opleiding in fotografie, katapultten Emmanuel Cole’s foto’s zijn Instagram-profiel binnen acht maanden naar 120.000 volgers. Nadat hij geblesseerd raakte was de Londenaar gedwongen zijn obsessie voor basketbal voorlopig te negeren. Toen zijn oom hem als een verjaardagscadeautje een camera cadeau gaf, zag een nieuwe passie het levenslicht. Het snelle tempo van de stad houdt Emmanuel bezig en nieuwsgierig om de urban en architecturale elementen van steden vast te leggen. Zijn fascinatie voor lifestyle, stads-architectuur en symmetrie komen samen op zijn grootste creatieve uitlaatklep: Instagram.

Volg de snapshottovernaar dagelijks:
Instagram: @ecolephoto
Twitter: @edotcolephoto

emmanuel coleSabine de Witte