Travel

Keep on giving: geef een uitzonderlijk cadeau

luxe cadeau feestdagen

Mijn jaarlijkse cadeauquotum heb ik al bereikt, want ik heb het laatste weekend van november (!) al Sinterklaas gevierd. Het nieuwe neefje in de schoonfamilie deed voor het eerste mee met Sinterklaas en dan maakt de datum gelukkig nog niet zoveel uit. Er zijn weer bergen met cadeaus doorheen gegaan en ook de gedichten en surprises ontbraken niet. Zelf heb ik een keukenweegschaal gekregen waar ik erg blij mee ben. Anders dan Sabine vind ik koken erg leuk, maar ging het omrekenen van grammen naar milliliters niet altijd even soepel. Een maatbeker had ik namelijk wel. Het resultaat: natte vingerwerk dat niet altijd even goed uitpakte. Broodbakken is niet aan te raden zonder weegschaal. Nu allemaal verleden tijd! Het leukste aan Sinterklaas vieren vind ik het bedenken van de surprise en je brein breken over een passend gedicht. Dat cadeau staat vaak wel op een lijstje, maar mocht je zelf even out of the box willen denken en zelf met iets fantastisch op de proppen komen, dan heb ik hier wat tips voor je. Dan kun jij al je aandacht storten op het ik-zet-je-op-je-nummer-gedicht en de daarbij behorende surprise!

WITLOFT limited-edition leren vrouwenschort

Niet heel duurzaam, maar oh wat zijn ze mooi: de leren schorten van WITLOFT. Ze hebben al veel succes gehad met de unisex variant, maar voor de feestdagen hebben ze nu ook een gouden, leren vrouwenschort gemaakt. Met dit schort kun je goed gaan shinen in de keuken. Geen liefhebber van goud? Ze is er in vijf kleuren. Voor de chefkoks in de familie kan dit cadeau niet ontbreken. Het schort gemaakt van tuigleer is super sterk en is gemaakt om jouw een leven lang te beschermen tegen de furie in de keuken. Ze beloven: hoe meer gebruikt, hoe mooier zij wordt. Je kunt het schort zelfs nog laten bedrukken met tien letters of cijfers, waardoor het een heel persoonlijk cadeau wordt.

 photo Witloft vrouwenschort goud - Limited.jpg

Globe: design plantlamp voor binnen

Een perfect cadeau voor de winter: een plantlamp. Sta je in de supermarkt en wil je toch wat verse kruiden door je gerecht? Dan grijp ik meestal meteen naar een complete plant. Geen probleem in de zomer, maar in de winter is een basilcumpje hopeloos verloren. Na een week is het groene schoon aan depressie gestorven. Conclusie: veel te weinig licht. Richard Clarkson heeft hiervoor een oplossing gevonden: de Globe. Een hanglamp waarin je je plantjes met kunstmatig zonlicht kunt laten groeien. Misschien is een basilicum niet de beste opvulling voor dit ronde design, maar je kunt er zo’n beetje elk plantje in kwijt. Je kunt de bol afsluiten, waardoor je een eigen ecosysteem creëert en de plant veel minder water nodig heeft. Handig! De hangende doorzichtige bubbel hangt aan een ijzeren draad die zo sterk is dat je de bol zelfs compleet kunt vullen met water. Dan kun je er een waterplant in stoppen of met kleuren gaan werken voor speelse effecten. Mag ik er een?

 photo globe richard clarkson nacht plantlamp.jpg

Een écht goede fles wijn

Met eentje van de Albert Heijn kom je niet weg. Ga naar een goede wijnwinkel in de buurt en vraag om advies. Een fles van een paar tientjes koop je zelf niet zo snel, maar is wel heel lekker om te krijgen. Dan gebruik je het om iets te vieren of voor een speciale gelegenheid. En met een beetje geluk ben jij diegene waarmee de fles wordt opengetrokken. Ik zeg: win, win.

 photo wine-box-bottle-case wijn.jpg

Ynside Underwear: Zijden ondergoed voor mannen

Is jouw cadeau-ontvanger een echt luxepaardje? En zwicht hij voor het nieuwste van het nieuwste? Dan kun je nu op Indiegogo alvast investeren in de nieuwe biologische zijden boxershorts van Ynside Underwear, van Amsterdamse bodem. De makers hebben de boxers met name ontworpen voor de besneden man, maar natuurlijk kan iedereen het zachte zijden ondergoed aandoen. Ze hebben vele varianten: losse en strakke boxers, helemaal van zijde of half zijde half katoen, en ze hebben zelfs zijden mouwtjes voor over de gevoelige delen die je kan dragen in je eigen boxer. Of zonder natuurlijk. Alleen lucht zou zachter zijn dan deze huidstrelende broekjes, aldus de makers. Bestel je ze nu dan ontvang je ze in februari en kun je een tegoedbon geven als zoethoudertje. Heeft hij gelijk iets om naar uit te kijken.

 photo 27ea8c87-1993-4765-88bd-76362837ba8a.jpg

Alle producten van Lifestraw

Voor de echte globetrotters onder ons! Lifestraw is een van die merken die eenmaal geprobeerd, in je hart blijft zitten. Twee jaar geleden ging ik op reis naar Nepal en kocht ik een van de Lifestraw waterfilters om mee te nemen. Het water is daar nou niet echt van Bar Le Duc-se kwaliteit dus leek het me handig voor de je-zal-hem-net-nodig-hebben-situaties. Toen was er naar mijn weten alleen de originele Lifestraw, oftewel het ‘rietje’, verkrijgbaar. Het is een soort buis waar je het water doorheen moet zuigen om het te filteren. Niet heel handig in de steden, maar het kan je leven redden. Tegenwoordig hebben ze ook de Lifestraw Go. Deze toont vergelijkenissen met de populaire Bobble fles van een aantal jaar geleden, maar is vele malen duurzamer; je kunt er duizend (!) liter meer filteren. En ook de Lifestraw Universal waarmee je in je eigen waterfles omtovert tot waterfilter. Voor de kampeerders is er nog een zak van vijf of twaalf liter die je kunt vullen met vervuild water, je hangt hem op en de zwaartekracht doet de rest. Goed om te weten: er wordt met elke verkochte Lifestraw een kind in Kenia of India voorzien van schoon drinkwater voor een heel schooljaar. Als dat geen hartverwarmende feestgedachte is voor bij een cadeau…

 photo product-lifestyle-hover--lifestraw-go.png

Dit is een goed cadeau

Kijk nou, de geweldige @sabinedewitte van @yourambassadrice raadt mijn boek aan – ze showcasede het ook op haar prachtige blog over bijzondere ontdekkingen, reizen en lifestyle. Echt een eer! Dus zoek je een tip van een pro? Koop dit boek als cadeau(s) en geef het weg – dat zou zo tof zijn… En vraag ernaar als je toch langs een winkel komt (vooral bij AKO en Bruna waar het niet (meer) ligt), zodat het uiteindelijk overal in de schappen staat. Wil je kans maken op een te gekke sustainable goodiebag? Deel een foto van jou met het boek op social media, raad het aan als cadeau en tag #ditiseengoedcadeauen #ditiseengoedegids. Dankjewel, en laten we samen dit hét cadeau voor de feestdagen maken.  Design door @naomiracheltiman, aanmoediging door @rooshier – DANK! x . . #ditiseengoedcadeau #ditiseengoedegids #cadeau #feestdagen #duurzaam #vriendin  #collega #partner #familie #enmaar20euro #kerstpakket  #relatiegeschenk #sustainable #lifestyle #groendoen #sinterklaas #kerst #durftevragen  #hulp #letsdoit #yeswecan #dankbaar #dankjewel #thankyou

A post shared by Marieke Eyskoot (@mariekeeyskoot) on


Dit boek is al vaker genoemd, maar we dragen Marieke een warm hart toe en helpen haar heel graag en nog meer edities en jou aan goede cadeau inspiratie. Vraag dus in jouw boekhandel naar Dit is een goede gids als je ‘m niet meteen ziet liggen en hou het in gedachten als je iemand een bewust cadeau wilt geven!

Sabine de Witte