Reistips tips

Geluksvogel

sabinedewitte champagnestreek

Waarom ik zo’n geluksvogel ben

Afgelopen weekend was ik op reis met Vueling naar Alicante. Helaas geen zonnig weekend aan de Spaanse costa, maar tussen de buien door op ontdekkingstocht naar bijzondere plekjes. Dat is absoluut gelukt! Het was een heerlijk weekend met het fijne Spaanse ritme, heel veel lekker eten en een grote wens die uitkwam: eten bij Quique Dacosta. Over de reis, de vele tips en verrassingen binnenkort meer.

Zoals velen zich afvragen; hoe kan ik zoveel reizen? Ik ben een geluksvogel. De dingen die ik het liefst doe, schrijven, reizen en delen, krijg ik zomaar in mijn schoot geworpen. Dat het behoorlijk wat uurtjes kost om die tips op een leuke manier deelbaar te maken door een blog te schrijven, is bijzaak.

Mijn reizen in cijfers

Om al mijn reisinformatie, vluchtdetails, hotels en reisprogramma’s altijd bij de hand te hebben, gebruik ik Tripit. Zo kan ik makkelijk terug kan vinden waar ik ook alweer allemaal geweest ben op mijn iPad, iPhone of mijn onmisbare reisgenoot Macbook Air. Ik ben zelf best onder de indruk van het aantal tripjes wat ik heb gemaakt afgelopen jaar, daarom een grappig lijstje:

  • alleen dit jaar heb ik al 28 trips gemaakt
  • daarvan maakte ik 16 vluchten met KLM, 4 met Vueling 2 met Air Europa, 2 met Czech Airlines en 2 met AirTransat
  • bezocht ik 15 verschillende airports
  • was ik in 12 verschillende landen
  • sliep ik in 20 luxere hotels
  • co2 compensatie: ik fiets, loop of tram veel in Amsterdam
  • mijn gemiddelde ontdekkingsreis duurt 3 dagen
  • ik heb al 2 wensen van mijn bucketlist af kunnen strepen; Scandinavie (Finland) en de Champagnestreek
  • Op de planning: Kopenhagen in november, Wenen en Sint Petersburg zitten in de pijplijn. De bucketlist wordt steeds maar langer
  • van de 28 reizen waren 8 georganiseerde persreizen, waaronder Canada, Praag, Berlijn en Londen.

Oneindige reislust

Welke reizen heb jij het afgelopen jaar gemaakt? Mijn jet set go is niet te bedwingen, andere culturen, talen en omgeving houden mij scherp en energiek en ik ben gemaakt om te ‘ontdekken’. Daarom deel ik mijn geluk. Omdat ik zoveel leuke tips heb, ben ik momenteel hard aan de slag met zogenaamde ‘itinerary’s’; een handige reisgids die je mee kan nemen als je 3 dagen naar Parijs gaat, tips voor 4 dagen Londen zoekt, highlights van Toronto wilt weten etc. Zo kan ik mijn tips nog beter delen. Barbara gaat in november de eerste testpersoon in Parijs zijn, ik ben heel benieuwd! Wat zou jij willen betalen voor een sabinedewitte reistips gids?

sabine chez odette williers

Aandachtig aan het luisteren naar het verhaal van een van de eigenaar van een knus boutique hotel in de Franse Ardennen. Binnenkort een uitgebreid report!

Sabine de Witte