Travel

Geurige dag

Geuren zijn belangrijk. Je staat er niet vaak bij stil, maar ze zijn vaker van invloed dan je door hebt. Niet voor niets wordt aangeraden op een zogenaamde Open Huizen Dag om verse koffie te zetten en een appeltaart te bakken voor de eerste kijkers komen. Het geeft een huiselijke aangename geur af, waardoor je je al snel thuis voelt. Een muf ruikende ruimte is absoluut niet aantrekkelijk.

Een winkel zoals Douglas herken je aan haar eigen geur. Speciaal gemaakt, en zelfs herkenbaar met je ogen dicht. Net als The Body Shop of De Tuinen. Of van die leuke woonwinkels met brandende geurkaarsen. Daar ben ik in de winter helemaal verzot op. Vooral de cinnamon-orange combinatie. Winters warm. Momenteel brand ik graag Ocean Breeze, de trend van geurstokjes heeft ook ons paleisje niet overgeslagen, en verzorgd met enige regelmatig de geur van bamboe en groene thee. De Ambi-pur op de overloop heeft de geur Lavendel, wat me altijd doet denken aan een zwoele zomerdag in Frankrijk, waar je ronddartelt in een kekke zomerjurk of romantisch picknickt met een lekker glas wijn en een smakelijk kaasje.

Lavendelvelden in de Provence

Lavendelvelden in de Provence

Maar wat op een druildag als vandaag mijn dag weer dragelijk maakt, is de geur van mijn wasverzachter. Net de was opgehangen en het huis vervuld zich met Robijn Zonnig Stralend. Zacht, zomers en niet te overheersend. Als ik alles heb opgehangen, heeft het zelfs een glimlach op mijn gezicht getoverd. En voor die zonnige stralende dagen dat de was buiten hangt? Gebruik ik een goedkope, wat minder lekker ruikende wasverzachter. Want eigenlijk kan niets tegen de geur van buiten gedroogde was op.

Robijn Zonnig Geel just made my day

Robijn Zonnig Geel just made my day