amsterdam design Hotspots

Gild Atelier Amsterdam

little treasures winactie

Amsterdam weet mij nog steeds te verrassen. Al woon ik er inmiddels 2,5 jaar, regelmatig kom ik er nog nieuwe, bijzondere plekken tegen. Zo was ik een tijdje geleden op bezoek bij Gild Atelier. Gild is de sieradenlijn en winkel van edelsmid Sophie Teppema. Sophie ontwerpt en verkoopt haar sieraden inmiddels al 4 jaar vanuit het kleine atelier. Ik ontdekte dat een oude ambacht alles behalve oubollig is.

Gild Atelier

Gild Atelier zit verstopt achter de Nieuwe Kerk op de Dam, tegenover de welbekende American bakery/brasserie Drie Graefjes. Het atelier is klein en een bijgebouwtje van de kerk. Anne is de apprentice van Sophie en in de leer voor edelsmid. Ze laat mij zien wat ze in het atelier doet, hoe de sieraden worden gemaakt en verteld vol passie en enthousiasme over de ambacht. Dat is meteen mijn eerste vraag: wat is het verschil tussen bijoux en een edelsmid? Het antwoord is makkelijk: een edelsmid maakt sieraden met vuur, om materiaal te smelten en te bevestigen.

Alles is handwerk en als ik zie hoe Anne werkt, is het een behoorlijk precies werkje! Bij Gild Atelier wordt alleen met zilver (925 sterling silver en 999 fine silver) en 14 of 18 karaat goud gewerkt. De ruwe materialen worden eerst bewerkt naar werkbare materialen. Intrigerend om te zien dat iets vanuit het ‘niets’ wordt bewerkt naar iets artistiek en draagbaars.

Little Treasures

Little Treasures is de ‘jongere’ en betaalbare sieradenlijn van Sophie. De ontwerpen zijn simpel, minimalistisch en toch opvallend. Een bijzondere combinatie! Ik ben vooral weg van de Bermuda lijn en de Oblong studs. Een aantal succesitems uit de Gild collectie is aangepast naar een ‘hippere’ versie. Alles is te customizen, dus als je de Bermuda lijn graag in rosé goud wilt, dan kan dat op bestelling gemaakt worden. Wat ik fijn vind is dat de sieraden passen bij de huidige trends, maar niet gemaakt zijn om aan de trend mee te doen. Zoals de populaire ‘knuckle rings’, die al langere tijd in het Little Treasures assortiment te vinden zijn. Op verzoek kunnen ontwerpen afgestemd worden op persoonlijke wensen, zoals bijvoorbeeld verlovingsringen. Het maken hiervan vind Anne dan ook het leukste om te doen, zo krijgt een ontwerp nog meer (emotionele) waarde.

little treasures lijn

knuckle rings

gild atelier werkplaats

gild atelier amsterdam

Kleine schat in Amsterdam

De ontdekking van het Gild Atelier is een Amsterdamse schat op zich. Net als de sieraden. De oorbellen studs uit de Little Treasures lijn zijn verkrijgbaar vanaf € 35,- en dan draag je iets unieks, waar iemand tijd heeft gestoken in het ontwerp, de kwaliteit en het met bloed, zweet en tranen in elkaar heeft gezet.
Om jullie kennis te laten maken met Little Treasures, mag ik een aantal items weggeven.

Oblong studs winactie

Laat in de comments achter waarom jij de Oblong studs wilt winnen, en of je de zilveren of de stoerdere geodixeerd zilveren zou willen winnen. Ik kies een winnaar uit de reacties op 11 april. Vergeet dus niet je e-mailadres achter te laten!

little treasures oblong studs

Schrijf je je in op de Elements of Luxury nieuwsbrief, dan maak je kans op een paar zilveren Boulder studs!

Gild Atelier gegevens

Ben je in Amsterdam, bezoek dan zeker Gild Atelier. Perfect voor een origineel cadeau voor vriendinnen, een traktatie voor jezelf of straks als examencadeau voor je zusje!
Het adres:
Eggerstraat 2
1012NN Amsterdam
+31 (0)20 4210093

De openingstijden zijn:

  • Maandag-Dinsdag 11:00-17:00
  • Woensdag-Vrijdag 11:00-18:00
  • Zaterdag 11:00-18:00
  • Zondag 12:00-17:00 [van mei tot augustus]

Uiteraard zijn de Little Treasures terug te vinden op Facebook, Twitter en Pinterest. Ook Gild Atelier is actief op Facebook en Twitter.

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte