gili's corner

Gili’s corner: Van stijve hark naar hot flow yoga fan!

yoga hot flow amsterdam

Iets meer dan een half jaar geleden loop ik de Hot Flow Yoga studio in de Jordaan gespannen binnen. Dit moet toch relaxt zijn? Ik neem plaats tussen 8 bloedirritante knappe #fitgirls en de eerste tien minuten denk ik alleen maar: “Ja met dat figuur zou ik ook een croptop dragen. Hoe komt zij aan die blokjes buik? Als dit uurtje yoga zorgt dat ik er zo bij loop dan kom ik elke dag langs. Hallo, doe eens normaal, waar gaat haar been heen? Ik ga dood in de pigeon pose en hoezo drie minuten vasthouden? Die blonde met dat veelste hippe Lululemonpak eet vast alleen maar acaibowls en drinkt liters ongesuikerd kokoswater en linksdraaiende cold pressed juices.” Jaloers? Hoezo? Gefrustreerd? Helemaal niet! Het is gewoon oneerlijk.

Flink opwarmen

Tijdens de openingsmeditatie kan ik alleen maar denken aan wat ik zo na de les ga eten en dat zijn geen gezonde pokébolws kan ik je verklappen. Tijdens alle asana’s (yogawoord voor pose) is de spiegel meer dan confronterend. Ik kan wel huilen als ik nog 1 seconde langer in de downward facing dog moet. En wie heeft ooit bedacht dat je op je hoofd moet kunnen staan, waar is dit goed voor? Ik kijk naar mijn buik en denk forget it, ik ben té klein, té stijf té alles voor deze modellensport.

 photo hot-flow-yoga-gili.jpg

Een half jaar Hot Flow Yoga doet wonderen

Je snapt hem al, inmiddels ben ik een half jaar verder. Ga ik dagelijks naar Hot Flow yoga in mijn geliefde studio in de Jordaan waar Ann-Charlot De Zoeten, mijn grote voorbeeld van hoe sterk en vitaal je kunt worden door yoga, lesgeeft. Ik volg Vinyasa lessen, Hot Core flows en sta soms zelfs in een sporttop zonder dat ik gefrustreerd raak van die ene, ok eerlijk, twee aanwezige vetrollen.

 photo ann-charlotte-hot-flow-yoga-jordaan.jpg

 photo hot-flow-les-yoga.jpg

Maar deze sport, en JA het is echt een sport, heeft mij zoveel gegeven dat ik elke week terug blijf komen. Allereerst, ik heb altijd een superleuke PR-baan gehad waarbij ik nooit stil kon staan en altijd de ‘vrolijke, springerige, ietwat chaotische ik was. Nu geef ik toe dat heeft ook zijn charme. Maar door Hot Flow Yoga, leer je te focussen, stil te staan bij het nu en dóór te zetten ook als je echt echt niet meer kan. Ik ben veel relaxter, kan mij beter concentreren en hallooo mega pluspunt..heb een sterk lijf gekregen. Je leert je ook te ontspannen, want na elke die-hard les krijg je een cadeautje dat Savasana heet, waarbij je in het laatste gedeelte van de les tien minten op de grond bijkomt, terwijl de leraar je een fijne nekmassage geeft en je aan helemaal niks anders meer kan denken dan oh wat is dit fijn en daarna terug naar huis zweeft.

 photo hot-flow-yoga-les-review.jpg

Verschil Hot Flow & Bikram yoga

Ik moet eerlijk zeggen dat Bikram niks voor mij is, duurt te lang, te heet, te veel gorigheid bij elkaar. Hot Flow Yoga is yoga bij een temperatuur rond de 35 graden, een stukje koeler dus. En het is bijna een privéles waarbij je in een hele fijne intieme setting les krijgt van de beste en liefste yogi’s. Daarna krijg je ook gewoon een kop thee en een schone, frisse handdoek. Oh, en je kan er ook douchen met heerlijke Marie-Stella Maris producten. Kijk, daar hou ik van! Het moet wel een beetje luxe natuurlijk, als beloning voor de inspanning!

 photo hot-flow-yoga-studio-amsterdam.jpg

Ik zou zeggen, ook al ben je geen getrainde yoga beoefenaar, probeer eens een lesje en ik weet zeker dat jij ook fan wordt!

Kijk voor meer info en alle drie de locaties in Amsterdam op www.hotflowyoga.nl

Sabine de Witte