gili's corner Travel

Gili’s corner: weekendje Maastricht

rp_gili-onderweg_zpsxhsm5ymb.jpg
Gili’s corner; een nieuwe rubriek op YourAmbassadrice waar Gili wekelijks iets deelt wat haar bezig houdt, is opgevallen of wat ze heeft meegemaakt. Deze week een korte introductie en haar favoriete plekjes in Maastricht!

Wie is Gili: Gili Papier is 29 jaar, woont in de Amsterdamse Jordaan en werkt als PR-manager voor verschillende lifestylemerken bij MaisonPR. Ze rent van hot naar her voor een opening, lancering of het testen van een nieuw restaurant. Lees mee met haar wekelijkse avonturen.

Romantisch Maastricht

Al weken had ik uitgekeken naar een weekend geen boodschappen doen, huis schoonmaken en de verplichte dingen je die vaak toch doet als je een paar dagen vrij bent. Nee dit zou een romantisch weekendje weg worden en waar ga je dan heen als love birds? Natuurlijk, Maastricht!
Daar stond ik dan met slaperige ogen van de Vodka Friday borrel van de vorige dag om 09.00 uur klaar om te gaan met mijn lief, te wachten op de trein naar Maastricht.

Tweeënhalf uur later kwamen we ein-de-lijk aan en na een kop koffie bij Zondag in de hippe buurt Wyck (hier kun je ook super lekker lunchen) liepen we de Rechtstraat in voor some serious shopping.
Na de Hermès, Max Mara en Louboutin winkel te hebben gepasseerd, besloot ik dat het van serious shopping bij window shopping zou blijven en liepen we in het zonnetje de brug over naar de andere kant van de Maas naar Marres Kitchen(Capucijnenstraat 98) voor een lekkere lunch in de tuin, die bestond uit verschillende Libanese tapas. Vervolgens liepen we naar design outlet Festen (Minckelerstraat). Hier vind je bijzondere spullen voor in huis maar ook handgemaakte armbandjes. Ik ben een enorme zoetekauw en natuurlijk moest en zou ik dan ook een stukje vlaai proeven. De beste vind je bij de Bisschopsmolen. Hier kun je zelfs zien hoe de bakker nog echt met de molen het brood, de worstenbroodjes (ook een aanrader) en de vlaaien bakt. Wees op tijd want het is hier altijd druk.

Daarna was het toch echt tijd voor een borrel, die kun je het beste drinken in Harry’s bar, waar ze de lekkerste cocktails met Villa Massa limoncello bereiden, mijn favoriet. Daarna zijn we gaan eten bij café Sjiek (probeer hier het Zoervleis) en na alle ambachtelijke pintjes te hebben geprobeerd en drie wijntjes later ging het moe, dronken en ultiem gelukkig naar het hotel.

De volgende dag zijn we door het heuvelachtige landschap gaan hardlopen, lees wel, met mijn tong op mijn knieën en klagend en zeurend de berg op en af. Daarna hebben we ontbeten bij Coffee Lovers in de Dominicanenkerk (Dominicanerplein). Hier hebben ze de lekkerste koffie van Maastricht. Namelijk van Blanche Dael, een bijzondere koffiebranderij die alle koffie in heel Maastricht levert en na het laatste Limburgse worstenbroodje was het tijd om terug te gaan naar Amsterdam. Na 2,5 uur in de trein uitbuiken en nagenieten. Wat een heerlijke stad!

Wat is jouw favoriete plek in Maastricht?

Sabine de Witte