Travel

Glasgow Social Media Week

Glasgow – Schotse gastvrijheid

Glasgow is niet de meest gangbare bestemming, zelfs niet voor een business trip. Maar toen de uitnodiging zich aandiende was ik vastbesloten om te gaan. Schotland, het land van groen, regen, whiskey, kilts en ruiten. Waar je prachtig door de heuvels kan motorrijden, schijnt. Ik ben er voor het Social Media Week event en de lancering van het nieuwe citizenM magazine morgen. Ik verblijf in het citizenM hotel Glasgow, wat op loopafstand van restaurants, winkels en de mooie oude gebouwen van Glasgow ligt. Toen ik gisteren aankwam scheen zelfs de zon! Tijdens de taxirit vanaf het vliegveld naar de stad kreeg ik een IJsland flashback, heerlijk die natuur! Verder zijn de mensen erg vriendelijk maar onverstaanbaar, gieten ze als je even niet op let melk in je thee en heb ik nog nooit zoveel roodharigen gezien, maar wel heerlijk gegeten (een halve koe) met leuk gezelschap en begeleiding van live muziek, uiteraard de bekende riedeltjes. En valt mijn jas met Schotse ruit goed in de smaak, heb ik daadwerkelijk genoten van de doedelzakspeler in kilt en regent het vandaag pijpenstelen. Meer stereotypen kan ik er niet van maken 🙂

Social Media Week

Social Media Week is een event wat in 12 landen tegelijk wordt gehouden rondom het thema social media. Een week lang zijn er events met Onderwerpen als hoe je je blog kunt vergroten met social media, hoe social media invloed heeft op je vindbaarheid, maar ook mobiel, fashion en travel komen aan bod. Een interessant programma en tussendoor doe ik mijn ‘gewone’ werk bij SocietyM, tot nu toe het mooiste kantoor waar ik ooit heb gezeten! Vrijdag staat er een dagje sightseeing Glasgow op het programma, zodat ik nog iets van de 90 parken, de vele musea en historische malls mee krijg. Helaas zit de omgeving bekijken er niet in deze keer, maar door de vele positieve geluiden over Edinburgh verderop heb ik dat maar op mijn to go lijst gezet. Wel ontdek ik natuurlijk nieuwe (hot)spots om te eten en cocktails te drinken, hoe vervelend, dat netwerken! 😉

Sabine de Witte