Travel

Goed geregeld?!

Nederland staat bekend als een land waar je het als inwoner goed voor elkaar hebt en redelijk wat in je ‘schoot’ geworpen krijgt van de overheid. Ongetwijfeld dat sommige dingen prettig geregeld zijn, bijvoorbeeld als je op straat komt te staan of arbeidsongeschikt raakt. Helaas krijg je dat niet zomaar in je schoot, een levenlang blauwe enveloppen ontvangen en belasting betalen ligt. Los van de te betalen premies, want de verzekeringsmaatschappijen houden beide handen op om zoveel mogelijk te vangen en zo min mogelijk uit te keren.

Al een tijdje heb ik last van mijn teen, wat volgens de huisarts een simpel zwemmersexceempje was. Helaas bleken die medicijnen averechts te werken en uiteindelijk ben ik bij de dermatoloog beland. Wat crèmepjes en pilletjes later weet ook hij niet wat het is. Hij stelt voor om het ‘aangetaste’ stuk huid te behandelen met laser, wat zorgt voor sneller herstel van de huidcellen. Daar moet ik wel toestemming voor krijgen van de verzekeraar, wil ik het vergoed krijgen. Dus brief dermatoloog opgestuurd, medisch dossier door laten sturen, foto’s van tenen gemaakt en opgestuurd. En… afgewezen. Er is te weinig te zien, de specialist kiest te snel voor laser als behandeling. Fijn. Die specialist snapt er natuurlijk ook niets van. En ondertussen kan ik niet meer zonder m’n medicijnen, want anders lig ik de hele nacht wakker van de jeuk. Daar betaal ik maandelijks dus dik voor. Omdat mijn specialist te dure behandelingen wil geven, omdat alle andere mogelijkheden niet gewerkt hebben, aldus VGZ. Ben je klaar mee.

In maart hebben wij onze belastingaangifte laten doen. Ik bleek van de afgelopen jaren nog terug te kunnen vragen en al met al kwamen we op een leuk bedrag, waarvan we in gedachten al 3x lekker op vakantie waren geweest, een schilder hadden ingehuurd etc. Helaas, 2008 mogen ontvangen (en van op vakantie geweest), verder blijft het verdacht stil. Behalve op zakelijk gebied. In tijden niet zoveel blauwe enveloppen op de mat gehad, als sinds de start van Blanco Tekst. En niet alleen blauwe enveloppen. Duidelijk merkbaar is de commercialisering van de Kamer van Koophandel, die mijn gegevens doorverkoopt. Alles hebben ze me al geprobeerd aan te smeren, advertenties, kantoorartikelen, een zakelijk mobieltje, nieuwe laptop… Rechtstreeks de papierbak in.

Als ik dat soort spullen moet hebben, kan ik dat prima zelf regelen. Zo gaat mijn eerste investering op korte termijn plaats vinden (Macbook) en bij een regenachtige zondag denk ik dat ik met lief maar even richting Zwolle ga, voor wat mooie kantoorgadgets bij het Home Deco Center.

Toch heel typisch, zowel voor de verzekeringen als de Belastingdienst geldt dat je niet van ze op aan kunt als je ze nodig hebt, maar ze weten jou maar al te goed te vinden als ze denken dat er wat te halen valt.

Misschien dat mijn bezoekje oogarts weer een goede aanleiding is om op kosten van de verzekering een nieuwe bril uit te zoeken. Mijn bril is alweer zo 2008…

Leuker kunnen we het niet maken. Wel makkelijker. Jaja... dat ga ik nu uitproberen, tijdens mijn verplichte administratie-orden-klus

Leuker kunnen we het niet maken. Wel makkelijker. Jaja... dat ga ik nu uitproberen, tijdens mijn verplichte administratie-orden-klus