Cocooning

Golf: buiten spelen voor volwassenen

Sabine aan het golfen

Golf: volwassen manier van buiten spelen
Naast hardlopen en terrassen afstruinen ben ik weinig actief buiten bij mooi weer. Met een conditie die nauwelijks voortgang lijkt te boeken, werd het hoog tijd om in actie te komen. Het mooie weer en de vrije Hemelvaartdag waren een goede reden om weer eens richting golfbaan te gaan. Tijdens mijn studietijd in Groningen maakte ik de stad niet alleen met een hockeystick maar met golfclub onveilig. Heerlijk, even alle frustraties weg slaan op de driving range. Bij gebrek aan een GVB op een baan waar ook het ‘gewone’ volk wat gras mag plaggen. Jong, oud, dikke auto of Aldi golfset, vandaag was het op de baan duidelijk een buitenspeeldag voor volwassenen. Je moet toch wat als je geen boot hebt.

Geconcentreerd op ballen
Het duurde even voor ik de ‘golf’slag weer te pakken had en eigenlijk vermaak ik me het beste met urenlang dom afslaan, maar geen moment gingen mijn gedachten uit naar werk en andere zaken. Volledige concentratie op de bal die ik moest slaan, mijn medespelers sloegen en wat er rondom werd afgemept. Doordat ik het lang niet had gedaan heb ik nu al overal spierpijn, want golfen lijkt dan wel een weinig intensieve sport, het vergt meer inspanning dan je denkt. Weer een goed voornemen erbij: maandelijks een balletje slaan. Twee uurtjes actief buiten zijn, geen afleiding want bellen op de baan wordt niet gewaardeerd. Bovendien kan je bij drukke dagen niet uitgebreid gaan staan lanterfanteren, mede-golfers in je kielzog staan garant voor ongelukken.
Wie denkt dat golf een saaie sport is heeft het mis.

In Nederland m’n theorie halen, in Spanje m’n GVB en snel eigen spullen fixen. Dan kom ik deze zomer lekker actief buiten spelen.

20110602-054252.jpg

Sabine de Witte