Home sweet home

Goodmoooorning Sunshine!

Inderdaad, zo zou je gewekt worden door onze Amerikaanse vriend Ty van Extreme Home Make-over. Voor mijn gevoel werd ik ook zo wakker. Zonnetje op het raam en een stuk fitter dan gister. Ik ruik en proef weer, er komt niet meteen snot uit mijn neus als ik daardoor adem en mijn hoofd lijkt niet meer uit elkaar te knallen.

Met de zon op het slaapkamerraam, met stiekeme spleetjes achter het gordijn vandaan, kan ik niet uitslapen. Als de vogels steeds harder en enthousiaster beginnen te fluiten, moet ik ook naar buiten. De tuindeur open (de openslaande tuindeuren staan op de wishlist voor een volgend huis), de zon in met een kopje thee. Kijkend en lachend om de rennende, springende, snoozende poezen die helemaal in hun element zijn met dit weer. Ze zoeken de vreemdste lekkere plekjes in de zon om lekker te soezen, springen achter de vliegen en elkaar aan. Wat een leventje.

Zoek de poes

Vanochtend was ik er vroeg bij. We werden namelijk bevoorraad. Onder het afdakje ligt een enorme stapel hout. Voor de zwoele zomeravonden, die extra zwoel worden door een knetterend vuurtje in de vuurkorf. Dat je samen, of met vrienden, lekker buiten zit met een flesje wijn en wat lekkere hapjes. De dag doornemend, het leven overpeinzend en dan concluderen dat dit al een ultiem vakantiegevoel is. Wat heb ik daar een zin in!

mailgooglecom

Helaas moeten we daar echt nog even geduld voor hebben, aangezien er momenteel ’s nachts nog temperaturen tot -4 gehaald kunnen worden. ’s Ochtends moet het echt weer even opwarmen, maar als het zonnetje eenmaal flink straalt, is het heerlijk. En bij ons in de tuin overal beschut, weer een voordeeltje van een stadstuin. Tenzij er een extreme wind uit vreemde richting staat, zitten wij nooit in de wind. ’s Morgens hebben we het terras voor de keuken (waar de nieuwe set komt), waar het ochtendzonnetje haar werk doet. ’s Middags en ’s avonds hebben we op het achterste terras een priemend zonnetje. Daar staat ook de ligstoel, voor onze teint. En de picknicktafel, voor lekkere maaltijden en barbeques.

In januari riep ik al om lente, nu is het lentezonnetje duidelijk aanwezig, en is het weer niet goed 😉 Gekheid, er blijft altijd wel wat te wensen. Maar dit weekend gaan we lekker genieten van het weer en van de tuin. Want zonder ons lekkere tuintje, zal ik met mooi weer niet zo in mijn element zijn!

Geniet van deze mooie dag! Ik ga snel boodschapjes doen, voor de Mojito-aaf bij ex-buum, zodat ik vanmiddag lekker met mijn blaadjes en verse muntthee de ligstoel in kan.