amsterdam

Groeien

groeien

Gezinsuitbreiding

Volgende maand ben ik 3 jaar bezig met mijn ‘kindje’, Blanco Tekst. Ik begon, stond er blanco in en durfde niet te ver vooruit te kijken. Natuurlijk had ik dromen, hoop en verwachtingen. Inmiddels staat er een sterke basis en zie ik een stijgende lijn op alle vlakken als ik terug kijk. En dan is het tijd om verder te kijken. Hoe kan ik groeien? Mijzelf verbeteren? Waar liggen kansen? Wat vind ik leuk en hoe til ik dat naar een hoger level? Met de (freelance) professionals waar ik mee samenwerk kom ik een heel eind, maar ik kan niet in m’n eentje groeien. Er is dus gezinsuitbreiding op komst.

Uit handen

Want naast al de leuke opdrachten die ik met Blanco Tekst uitvoer, liggen er nog heel veel concepten, ideeën en aangebroken projecten in de kast. Die ik er af en toe uittrek, om even aan te beginnen en vervolgens wegens andere prioriteiten niet af kan maken en weer in de kast zet. Zonde, want als ik er niet in geloofde was ik er nooit aan begonnen. Sinds kort is er iemand die me daarbij kan helpen, waar ik aan kan leren en waar ik fijn mee kan samenwerken. Gevonden via, hoe anders, Twitter, net als de eerste opdrachten waardoor ik besloot voor mijzelf te beginnen. Waar ik het in het begin moeilijk had met dingen uit handen geven, heb ik er nu een rechterhand bij. Die snapt wat ik bedoel, waar ik heen wil en diezelfde richting op wil. No worries, alle teksten op deze site en voor mijn klanten blijf ik zelf schrijven. De rol van razende reporter die ik voor veel andere projecten probeerde te zijn, heb ik overgedragen. Toch een beetje focus. Maak kennis met mijn rechterhand op Verkeersbureaus!

Kantoor perikelen

Een volgende stap die hoort bij gezinsuitbreiding is werkruimte. Sinds september 2009 ben ik member bij Spaces, een hele fijne co-working plek aan de gracht. Soms maak ik gebruik van het kantoor op de Zuidas en aan het eind van dit jaar komt er een vestiging in Den Haag bij. Ik kan bij Spaces afspreken met klanten, samenwerken etc. maar ik mis lange openingstijden en de mogelijkheid om er te werken in het weekend. Ook is het lastig om te groeien als je geen eigen plek hebt. Dus ben ik aan het ‘kantoor perikelen’ geslagen. Bij Spaces heb ik vrijheid, geen verantwoordelijkheid over ‘onbelangrijke’ dingen als toiletpapier, afsluiten en vuilnis buiten zetten. Hoe kan ik een werkruimte vinden zonder het ‘kantoorgevoel’ te krijgen? Ik vind het nu fijn dat ik een aparte werk- en woon ruimte heb, dan kan je werk toch iets makkelijker los laten. Voorlopig blijft het bij nadenken, rondjes Funda en pinnen op Pinterest. Als mijn kindje op korte termijn een groeispurt krijgt, dan hoop ik dat ik snel iets heb gevonden waar ik niet zo snel uit de voegen barst…

[google-maps width=500 height=500]

Sabine de Witte