Groen doen

Groen Gespot: papier niet hier

geen papier hier pexels

Papierloos schrijven: of ik nu werk of studeer, ik schrijf me een ongeluk. Toen ik afgelopen september ging verhuizen heb ik mijn schriftencollectie eens bij elkaar geraapt. Een stuk of 25. En steeds kijk ik uit naar het kopen van een nieuw schrift. zucht. Ik bewaar zoveel mogelijk herinneringen, aantekeningen, brainfarts. En waar kun je dat beter vereeuwigen dan op papier? Papier is inderdaad duurzaam in tijd, maar niet echt in productie. Nu heb ik al eens eerder de Rockbooks besproken, waarbij het papier gemaakt is van steengruis in plaats van hout. Maar het kan nóg duurzamer!

Blanco Book

De Blanco Book is een notebook, waarvan de bladzijdes functioneren als mini-whiteboard. Op de 56 bladzijdes schrijf, krabbel, teken je zoveel als je wilt. Je krijgt twintig blanke pagina’s, twintig gelinieerd en tien met ruitjes. Genoeg om helemaal gek te gaan. Eenmaal klaar, veeg je het gewoon weer uit met de bijgevoegde wisser. Let wel: wacht niet te lang met wissen anders ben je net als ik lang aan het boenen om het boekje weer glanzend wit te krijgen. Bestel je de Blanco Book, dan krijg je er gelijk een whiteboard marker bij. Wil je net als ik je creatieve uitspattingen (of je noodzakelijke notities) bewaren? Gebruik dan de Blanco app. Met deze app digitaliseer, archiveer en deel je alles uit je Blanco Book.

Design
De Blanco Book heeft de afmetingen van een klassieke iPad en komt met een luxe, witte kaft. Bestel je de Blanco Book voor de feestdagen dan kun je als extraatje kiezen voor gratis verzending óf voor een gratis luxe geschenkbox. We hebben bij Your Ambassadrice al heel wat cadeau-inspiratie gegeven, maar daar kan je deze zeker nog aan toevoegen. Witte kerst it is!

Prijs: €29,95

 photo blanco book open.jpg

IRISpen air 7

What’s in a name! De IRISpen klinkt in mijn oren als een fantastische uitvinding. Als je veel moet lezen voor bijvoorbeeld je werk, of zoals ik voor je studie, dan wil je het belangrijkste markeren. Of je ziet een goed idee, of ontwerp in een blad staan dat je graag wilt onthouden. Probleem hiermee: het belangrijkste staat nog steeds omringt door lappen minder belangrijke informatie. De oplossing was eerst of de gemarkeerde tekst overtypen of alle tekst in zijn geheel maar meezeulen. Dat is nu voorbij! De IRISpen werkt als een draadloze miniscanner die alle gemarkeerde tekst digitaliseert en in Word, Excell of ander tekstverwerkingsprogramma typt. Zo heb je meteen al het belangrijkste in één document zonder overtypen en kun je het papierwerk thuislaten. De miniscanner is compatibel met een Mac, Windows, iOS en Android. Je kunt het dus overal gebruiken. Alles wat de IRISpen scant kan worden voorgelezen of vertaald.

Design
De scanner is met zijn 14 cm lengte en 3.5 cm breedte nét iets groter dan de gemiddelde markeerstift. Past perfect in je tas!

Prijs: €149

 photo irispen-scan-any-document.png

reMarkable

Wil je dan echt helemaal zonder papier werken dan kom je bij de reMarkable helemaal aan je trekken. De makers noemen het zelf de eerste papieren tablet. Ze stellen dat de reMarkable een schrijfervaring geeft als op papier, maar dan digitaal. Je kunt het gebruiken als e-reader, als schrift en als tekenblok. Het scherm heeft net als een goede e-reader geen backlight of schittering, waardoor je ook in de zon kunt lezen en je niet dat vervelende blauwe computerlicht hebt. Als notitieboek kun je kiezen voor je favoriete sjabloon: lijnen, ruiten of puntjes. En als je wil schrijven, schetsen of tekenen maak je gebruik van ‘digitale inkt’ en verschillend tekenmaterialen. De batterij gaat dagen mee en je kunt tot wel honderdduizend pagina’s opslaan!

Design
De reMarkable is dun, lichtgewicht en stevig gebouwd. Het papieren tablet heeft een achterkant van aluminium en een PMMA voorkant. Het is net iets groter dan een standaard iPad, maar weegt wel een stuk minder. Het design is erg modern met een strakke wit-zilveren look. Erg hand- en duurzaam!

Prijs: Voor €629 heb je de reMarkable inclusief marker & extra’s. Voor €79 erbij heb je er ook nog een beschermhoes bij.

 photo remarkable-whats-in-the-box-landscape.jpg

fotocredits omslag: Pexels

Sabine de Witte