gastronomie

Grote Hamersma 2018 winnaar Casillero del Diablo: betaalbaar luxe wijn voor thuis

casillero del diablo grote hamersma 2018

Een goed glas wijn, daar kun je na een lange werkdag echt zo naar verlangen! In een restaurant, tijdens de zomer op het terras, in de koudere maanden lekker onder een dekentje op te bank of voor het haardvuur. Niet ver de deur uit hoeven voor een lekker glas is helemaal lekker tijdens de stormachtige dagen. Onlangs kwam de Grote Hamersma 2018 weer uit, met een overzicht van de prijswinnende wijnen voor dat jaar. Het fijne aan de wijnen uit deze gids? Je koopt de wijnen gewoon in de supermarkt. Een van mijn favorieten? Casillero del Diablo!

Casillero del Diablo: betaalbare luxe

Dit wereldberoemde wijnmerk is al meerdere jaren bekroond in de Grote Hamersma en terecht. Een constante kwaliteit fijne wijnen die makkelijk bij meerdere gelegenheden wegdrinken. Dat vind niet alleen ik, meneer Hamersma gaf de afgelopen vijf edities de wijnen het cijfer 8 of hoger. Zelf ben ik geen held in boodschappen doen, laat staan in koken. Een wijn kopen moet dus lekker makkelijk gaan, het liefst in de supermarkt waar ik dan toch sporadisch kom. Fijn dus als die een lekker overzichtelijk systeem hebben om wijnen en hun smaken uit te lichten. De Hamersma is vaak een richtlijn voor ze, en zo pluk je makkelijk de goede wijnen uit het schap. Bij Casillero del Diablo kun je voor mijn gevoel niet misgrijpen: de Cabernet Sauvignon (rood) krijgt een 8+, de Chardonnay een 8,5 en dat zijn ook mijn favorieten. Lekker bij eten, een borrelhap of ‘gewoon’ in goed gezelschap of een luie avond op de bank. De prijs-kwaliteit verhoudingen maken dit voor mij de standaard makkelijke keuze.

 photo casillero-del-diablo-grote-hamersma-prijswinnaar.jpg

De wijnen zijn allemaal afkomstig uit Chili, een van de nieuwe wijnlanden, maar het huis heeft door de jaren heen genoeg geschiedenis en expertise opgebouwd om duivels goed te weten wat ze doen. In de Maipo Vallei weten zij de juiste omstandigheden voor de verschillende druiven te creëren, waardoor ze allemaal een fijne volle en toch tegelijk zachte en soepele smaak hebben. De wijnen gaan allemaal prima bij ieder seizoen, de rode wijnen drink je in de zomer gekoeld, de witte wijnen hebben in de koudere maanden genoeg body en kruidigheid om je toch een warm gevoel te geven. Overigens zijn de wijnen niet alleen in Nederland prijswinnaars, ook in het buitenland doen ze het erg goed. Een duivels goed huis, met hemelse smaken en prijzen.

 photo casillero-del-diablo-yourambassadrice.jpg

Gebruik jij de Grote Hamersma ook als wijngids en wat is jouw favoriete go-to supermarktwijn? Ken jij de Casillero del Diablo wijnen al?

Sabine de Witte