tips

Hallo december, happy zondag!

En toen was het alweer december. Een maand die in het teken staat van feestdagen, winterse gezelligheid en de overgang naar een nieuw jaar! Donderdag wordt de eerste sneeuw van dit jaar voorspeld en ik kan niet wachten! Zo kom je de eerste decemberdag ‘happy’ door!

24 Hours of happy

Pharell’s nieuwste nummer Happy veroorzaakt bij mij een permanente glimlach. Het is de manier om een winterdepressie buiten de deur te houden en voor mij heeft het plaatje hetzelfde effect als Daft Punk’s Get Lucky. Hij maakte er een videoclip van 24 uur bij, iets dat nog nooit eerder is gedaan. 24 uur lang vrolijke beelden en continue het aanstekelijke liedje. Makes me smile!

happy-pharell-williams

Magazine liefde

Op de bank met pepernoten, een kop Kusmi thee of warme chocolade en de nieuwste Appartemento. Dit Spaanse interieurmagazine is instant liefde bij ieder nummer. Vooral rond de feestdagen vind ik het leuk om te zien hoe verschillende culturen omgaan met de feestdagen, inrichting en gezelligheid.

apartemento

Winterpret, gluhwein en kaarsen

Ingesneeuwd raken met leuke mensen in een chalet, het lijkt me heerlijk! Uiteraard alleen als er vooraf genoeg voorraad is ingeslagen en er voldoende spelletjes te doen zijn. De hele dag chillen in je onepiece, kaasfonduen, zelf gluhwein maken, dutjes doen bij de open haard. De praktijk zal ongetwijfeld een stuk minder romantisch zijn, maar het lijkt me de ultieme winter getaway! Gelukkig mag ik een aantal leuke trips plannen in de winter, dus als het weer een beetje meewerkt…

Gift shopping

Volgend weekend vier ik Sinterklaas. Eerst vrijdagavond met vriendinnen, zaterdag reis ik af naar mijn ouders voor onze jaarlijkse Sint traditie. De voorpret begint al bij het lootjestrekken in oktober, uiteindelijk moet iedereen nog last minute surprises en gedichten maken en is iedereen op een leuke manier ‘gestressed’. Iedereen doet zijn best. Gift shopping vind ik heerlijk, vooral online! Al die websites die alvast een voorselectie maken met leuke cadeaus. Voor € 30 een cadeau uitzoeken is best goed te doen. Weet je het echt niet? Ik geef je mijn ultieme gift tips, voor hem en haar. Hiermee zit je altijd goed! Mijn favoriete online adresjes voor random gifsts: webshop Fonq. Ze hebben er van alles en voor iedereen wat, van budget tot luxe en veel bekende merken. Voor de inspiratielozen:

Kom voor de dag met de Happy Socks giftbox! Mannen en sokken… Dankzij de giftbox trekken ze ’s ochtends lachend een vrolijk paar aan, waar ze mee gezien mogen worden! In de giftbox zitten 4 paar sokken.

happy-socks

In iedere vrouw schuilt een theeleut. En de theeblikjes van Kusmi mogen gezien worden! Vrolijke prints en kleurtjes, kwaliteitsthee en veel verschillende smaken. Je kunt kiezen uit een Kusmi cadeauverpakking met groene theesoorten, Russische thee of een Wellness set. Er zitten 5 verschillende theesoorten en een thee ei in de verpakking.

kusmi-cadeauverpakking

kusmi-cadeauverpakking-groene-thee

Get out!

Als de zon schijnt is er niets fijner dan buiten de frisse herfstlucht opsnuiven (in mijn geval nog even niet te letterlijk, want dat levert nog steeds pijnlijke longen op). In het park, het strand, of gewoon in de stad langs een kerstmarkt. Heerlijk! Op zulke herfstdagen mis ik een hond, want dan ga je er net iets makkelijker uit en maak je nog iets langere wandelingen!

Speciaal voor die wandelingen browse je naar warme cadeaus. Ik ben gek op winterse knitwear en toen ik Granny’s Finest ontdekte kocht ik het liefst de hele webshop leeg. In plaats daarvan heb ik besloten om maar een middag breiles bij Brecht te nemen, maar mocht je iemand willen verwarmen, ben je hier op het juiste adres!

schoencadeaus

Schrijfpret

De kerstkaarten, jaarlijks iets waar ik echt werk van maak. Handgeschreven, persoonlijk en met een herkenbare (uilen)print. Mont Blanc maakt met limited inkt het schrijven ervan helemaal een feestje. De Winterglow van vorig jaar rook serieus naar open haard en kerstbomen! Ook schrijf ik in december vaak voor mijzelf op wat ik het volgende jaar wil doen, wat me is bijgebleven. Ik heb een lading half volgeschreven boekjes (allemaal met een Eiffeltoren cover) waar ik die dingen heb vastgelegd. Leuk om ieder jaar terug te lezen.

De Montblanc vullingen zijn universeel qua maat en passen dus in iedere vulpen. Een persoonlijke groet in een originele kleur inkt hoeft dus niet duur te zijn. Een pot inkt koop je voor € 13,30, cartridges kosten € 3,20.

leonardo-montblanc

Adventskalender

Zo’n kerstliefhebber ben ik dus, zelfs adventskalender maken van mij een softie. Omdat ik de helft van de maand weg ben en weinig ruimte thuis heb, werd ik vandaag extra blij toen ik vandaag deze digitale adventskalender van Hermes tegenkwam. Uiteraard zijn de cadeautjes in de oranje doosjes hebberig makend, maar voor een luxe huis als Hermes vind ik de online vormgeving heel goed gedaan. The countdown has begun…

adventskalender-hermes

Sabine de Witte