amsterdam

Happy Kingsday!

De allereerste Koningsdag. Kan jij er al aan wennen? Ik blijf toch steeds Koninginnedag zeggen, oeps! Hoewel ik er niet zo’n fan van ben, kun je met deze tips goed de dag doorkomen!

Drink

Allereerst: De Balon 43 van Licor43. Hij is oranje en een heerlijk zomerdrankje met Licor43, citroensap, soda en sinaasappel, veeeel ijs en is super gemakkelijk te maken op de boot, aan de gracht of op het dakterras bij vrienden. Of tijdens het ontbijt natuurlijk!

puro43

óf

Gin en Tonic! Gin in de mix met Fever-Tree tonic is echt wel een feestfavorietje en lekker fris. Past perfect bij de weersvoorspellingen!

Refresh

Yogen Früz heeft speciaal voor Koningsdag de “Royal Orange”. Frozen yoghurt met jawel, oranje toppings! Yogen Fruz zit op de Reguliersbreestraat 19, middenin het feestgebied.

Eat

Voor een goede bodem, of gewoon voor de lekkere trek: The Butcher op de Albert Cuypstraat 129. Hij serveert zowel op Koningsnacht (tot 03:00) en Koningsdag van 11:00 tot laat een selectie overheerlijke royale burgers.

..and party

De liefhebbers van live muziek kunnen naar Koningsnacht (van 20:00 tot 01:00) en Koningsdag (van 12:00 tot 20:00) bij Herengracht op Herengracht 435.Daarnaast… Bluespoon Bar viert in samenwerking met Belvedère koningsnacht tijdens hun tweemaandelijkse Vodka Friday’s aan Prinsengracht 587 van 17:00 tot 20:00. Op Koningsnacht trappen zij de allereerste editie groots af met Bluespoon’s speciale cocktail “The King’s Pride”.

The king's pride cocktail at @andazams

A post shared by P A T J E M (@patjem) on

Sabine de Witte