Travel

Herfstdeuntjes

Het is herfst en dan luister je andere muziek dan tijdens zwoele zomerdagen. Nu wil je zwoele stemmen, hartverwarmende teksten en deuntjes waarbij je kan blijven stil zitten maar wel ritmisch met je pen kan mee tikken. Al jaren word ik in de herfstmaanden achtervolgt door nieuw uitgebrachte cd’s van Norah Jones en Jamie Cullum. Altijd rond oktober/november brengen zij hun nieuwe albums uit, wetende dat iedereen blij wordt van hun album onder de boom.

Want wie ziet er nou op de overkill aan nieuwe albums van Britney Spears, Shakira en Lady Gaga op 20 november te wachten? Dat zijn toch geen cd’s die je met je ouders op bezoek of samen op de bank gezellig aan zet. Norah en Jamie maken mijn herfstdagen inmiddels stukken dragelijker.

Maar de topper van de herfstdeuntjes op dit moment is Robbie Williams. Best gewaagd om in de herfst je nieuwe single ‘Morning Sun’ uit te brengen. Het is weer een sterk staaltje echte Robbie, met afwisselend pop, wat rustiger of het grappige ‘bodies’geluid. Niet meer de standaard ‘Angels’ liedjes, daar is hij na Take That wel een beetje uitgegroeid.

Genoeg muziektips om de druilerige herfstdagen mee door te komen dacht ik! Ik dommel mezelf lekker in slaap met Joss Stone op de achtergrond, net binnen en na de eerste deuntjes al gehoord dat die ook erg fijn is!