Instagram

  • De Keniase kustlijn is een plaatje, helemaal vanuit Diani White House - een parel die je tegenkomt op Airbnb. Aan het strand, op loopafstand van shops. Diani is een lange strip van hotels, resorts, restaurants en kraampjes met Maasai koopwaar. De stranden zijn hagelwit, het water different shades of blue en de apen hondsbrutaal. Paradijsje hoor! .
#kenia #kenya #dianibeach #dianiwhitehouse #airbnb #airbnbparel #afrika #nevernottraveling #bestbeachesoftheworld #whitebeach #luxurytravel #luxurylifestyle
  • Ga je naar de Algarve en wil je iets bijzonders doen? Restaurant Caniço is gebouwd in de rotsen, gespecialiseerd in lokale vis en trakteert je op Cousteau-achtige filmpjes geprojecteerd op de rots. Je kunt er terecht voor lunch en diner, echt een aanrader! .
#portugal #algarve #rockrestaurant #canicorestaurante #michelinguide #local #fishrestaurant #luxurylifestyle #luxurytravel
  • Kleurrijk Lagos - en eind oktober is het nog heerlijk in de Portugese Algarve 💚
  • Het is nog goed toeven in de Portugese Algarve en wat is het er prachtig met alle krijtrotsen, grotten en blauwe water. Wat is jouw favoriete herfstvakantie zonbestemming?
.
#portugal #algarve #benagil #caves #praia #portugesekust #herfstvakantie
  • Throwback Thursday naar een van de meest romantische plekjes van Annecy 🖤
  • Precies 4 jaar geleden reisde Sabine af naar Iran, een reis die haar leerde meer ruimte te maken voor verveling en spontaniteit, je nog meer open stellen voor het onbekende en de mensen die daardoor op je pad komen en dat van de vooroordelen niets klopte. Een van de mooiste reizen ooit. En ja, ook daar genoeg hippe zaken en je kunt je ook gewoon optutten met een andere hoofddoek.
.
4 Years ago Sabine traveled through Iran and it was such an enriching trip, teaching about loyalty, hospitality and prejudices. 
#iran #haftkhan #shiraz #travel #nevernottraveling #forevercurious
  • Als je nog niet helemaal overtuigd was van de schoonheid van het meer van Annecy 💙
  • Een abdij omgetoverd tot hotel, spa, restaurant, brasserie én wedding location aan met meer van Annecy. Hier is het echt leven als God(in) in Frankrijk @abbayedetalloires
.
#savoiemontblanc #talloires #abbaye #lacdannecy #meervanannecy #annecy #frankrijk #luxurylifestyle #luxurytravel #upgradeyourstyle
  • Annecy is zo mooi, zelfs als de zon even niet schijnt en het water even niet turquoise blauw op de foto wil. Instagrammable plaatjes, een geweldige kaasjuwelier, zelfs street art. Oui, c’est nice in Annecy 👌🏻
  • Als je zelf over Lac d’Annecy uitkijkt snap je wel waarom Cezanne het zo mooi vond om te schilderen en het Lac Blue noemde. Het is het schoonste en helderste water van Europa en je blijft maar ‘oh’ en ‘ah’ roepen bij alle schilderachtige plaatjes.
.
#savoiemontblanc #talloires #lacdannecy #cezanne #checkinpr #frankrijk #luxurytravel #laclife #annecy #lacdannecy #abbayedetalloires #windowview #pictureperfect
  • Het voordeel van een vroege vlucht, daarom zijn wij team ‘window-seat’. Heb jij een favoriete plek in het vliegtuig? .
#windowseat #airplane #frequenttraveller #vliegtuigviews

Follow Me!

Travel

Het leven in Nairobi: groot, groter, grootst….weinig, minder, minst…dom, dommer, domst

12/08/2019
nairobi huis martine
Reading Time: 4 minutes

We kwamen van 70m2, nu is dat mijn huiskamer. Het mini tuintje tussen de hoge gebouwen in Amsterdam is nu een tuin geworden met plateaus die mijn huis volledig omringt. De schattige Fiat 500 heeft plaatsgemaakt voor 2 enorme SUV’s waarmee ik elke dag in de file sta want dat is gewoon hier. En links rij en schakel, ook even wennen. Mijn personeelsbestand is omhoog gegaan van 0 naar 7.

Van hectisch Amsterdam naar personeel en waar is de ANWB als je die nodig hebt?!

Waar ik 2 maanden geleden nog moest haasten tussen kind naar het kinderdagverblijf, afspraken op werk, boodschappen doen etc manage ik nu mensen waaraan ik vrijwel alles aan kan delegeren. Dat klinkt allemaal luxe maar is ook wel heel erg wennen en op een ander niveau hard werken. Je bent nooit meer echt alleen thuis, er is altijd een guard zodat ik mijn eigen poort niet open hoef te doen (…en om inbraken/overvallen te voorkomen, want, je zou hem moeten zien…). De meeste van deze mensen komen lopend uit de dichtstbijzijnde slum die op nog geen 50 meter afstand van mijn huis ligt. Als ik voorbij mijn gate en guard ga, loop ik de straat uit waarna ik wederom op een gate en 2 guards stuit. Daar eenmaal doorheen ligt Kangemi, een kleinere sloppenwijk van Nairobi en zeker niet zo groot als de 3de grootste sloppenwijk ter wereld; Kibera (Nubisch voor bos of jungle).

huisdieren in nairobi

De meeste mensen die dus in mijn tuin werken, mijn kind verzorgen, de hele dag bij mijn poort staan en mijn plee schrobben wonen dus op nog geen 50 meter afstand in een klein golfplaten hutje met een hele familie. Het is dus voor mij niet alleen complete luxe (don’t get me wrong, I enjoy it mucho) maar het is ook sociaal gezien verantwoord om zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden. Als mijn schoonmaakster inkomen heeft kan ze de boarding school van haar dochter betalen zodat ze niet in de slum hoeft te wonen en een goede opleiding krijgt. God blessed mij dan ook elke dag meerder malen volgens mijn schoonmaakster. Want gelovig zijn is nog enorm hip hier.

Het leven in Nairobi: andere prioriteiten

De verschillen zijn gigantisch en ik word er zo nu en dan behoorlijk ongemakkelijk van. Iets waar je je in Nederland echt nooit druk om maakt is hier aan de orde van de dag en ook extreem zichtbaar. Het is hoe het is en ik ga het niet veranderen in mijn eentje. Wat ik wel kan doen is onder andere goed zorgen voor de mensen en zorgen dat ze een zorgverzekering hebben.

Inmiddels is Freya ook helemaal gewend hier, ze vindt het fantastisch om lekker buiten te zijn en vogels en andere dieren te bekijken. Ze geniet van al het nieuwe fruit zoals tree tomato, passievrucht en mango’s die wel smaak hebben. Ze hoeft nog niet naar school en daarom organiseren moeders in de buurt zogenaamde playdates. Elke dag van de week is er een andere waar meestal dezelfde kinderen samen komen om te spelen in iemands tuin. Er zijn heel weinig speeltuinen of veldjes dus dit is de beste en veiligste manier.

En hoe zit het verder met de veiligheid in Nairobi?

Qua veiligheid voel ik me prima, al kan ik ook momenten opnoemen dat ik denk ‘gaat dit wel goed?’.
Zoals eerder toen ik met onze nieuwe auto op de enige driebaanssnelweg stil kwam te staan. Er raasden auto’s met 100km per uur aan allebei de kanten voorbij en ik was in mijn eentje….. Überhaupt de auto bergop naar de kant krijgen kon ik niet alleen. Gelukkig, in Afrika ben je nooit alleen en kwamen er 4 mannen aangesneld die me gingen helpen. Toen ze hadden geholpen schrok ik toen ze allemaal rondom de auto gingen staan. Wat heel erg dom was van mij, is dat ik met een telefoon met 17% batterij op pad was gegaan. Ik moest 45 minuten rijden, wat door het verkeer langer dan een uur duurde. En ik kende de weg niet, laat staan de weg terug. Gelukkig had mijn vriendin een kaart gemaakt met daarop aanwijzingen hoe ik thuis moest komen. Ik had echter niet ingecalculeerd dat ik met pech langs de kant van de weg kwam te staan. De angst sloeg me direct om het hart. Een witte vrouw, alleen, aan het einde van de dag langs de kant van de weg zonder telefoon of geld.

Toen angst mij liet trillen dacht ik alleen maar, als ik ga paniekeren ga ik sowieso nat. Mijn vriendin was op weg met haar driver naar de winkel en had nog 1% batterij toen ze mijn noodoproep zag. Binnen 10 minuten was mijn reddende engel ter plaatse. Haar driver (wel een slimme gast) had wel nog batterij en belde een sleepbedrijf en de dichtstbijzijnde garage, die letterlijk 1 km van ons vandaan was maar dan in tegengestelde richting. Uiteraard probeerde het sleepbedrijf mij af te zetten door 5500 bob (=shilling) te vragen voor 5km slepen maar mijn vriendin onderhandelde wat en het werd 30 piek. Haar driver in mijn auto, ik met haar naar de ATM want we hadden nog steeds geen knaken. Aangekomen bij de garage met inmiddels geld stond met daar te barbecuen met, jawel, halve liters pils. Een GODSGESCHENK.

Daarna ben ik direct naar de winkel gerend om 4 powerbanks en 6 oplaadkabels te halen en heb ik het nummer van 3 sleepbedrijven en garages in mijn telefoon gezet. Ook heb ik de offline versie van de kaart van Nairobi op mijn telefoon opgeslagen en heb ik maximaal geld op mijn Mpesa (in Afrika is het wel mogelijk om met je telefoon te betalen voor zeg maar gerust alles) staan. Ik wilde avontuur… Ik krijg avontuur!

Martine Haex

Woonachtig in Nairobi, Kenia. Reist graag, veel en ver, is steeds op zoek naar dat volgende avontuur en houdt van mooie dingen. In haar humor viert sarcasme hoogtij.
Martine Haex

Instagram

  • Me running into the sea. Wow, what an incredible coast, white sandy beaches, clear blue water. Stayed at one of the nicest Airbnb’s ever, with the best care of John and his friends. All fueled up for the bush life, starting tomorrow! .
#kenia #kenya #dianibeach #airbnb #airbnbpearl #hiddengem #luxurytravel #sustainabletravel #whitebeach #beachlife #africa #beautifulworld #travel #experience #coastline
  • Out of Office 🧳
From family holiday in Portugal to adventure and hugging a close friend in Kenya. Final packing, work etc. before stepping on the plane tomorrow. Excited much! 
Drone footage by @herendelsewhere 💙
.
#outofoffice #travelbug #nevernottravelling #reunite #kenya #bushlife #safari #beach
  • If life gives you lemons 🍋 squirt someone in the eye! Happy Sunday!
.
#algarve #Portugal #casacaravela #lemontree #makeyourownquotes #makelemonade #garden #luz #faro
  • Is it weekend yet? 
And this pretty much sums up last week in Portugal: relaxing with a permanent smile on my face. Slept for days, read books, took naps on the beach, by the pool and in the hammock.
#portugal #holiday #hammocktime #autumnbreak #nevernottraveling #zenbine #selfcare #unwind #dogoodseebetter #neubaueyewear
  • The house in the middle was our home in Portugal last week. Incredibly thankful for the family holiday, spending time together, making memories 💙🙏🏻 Drone capture by @herendelsewhere @herrehuberts and @elisedewitte. Oh and we fully paid, nospon, but a very sincere shout out to Sascha from @surfeninportugal.nl who arranged the incredible house, transport etc. .
#portugal #praiadaluz #lagos #faro #familyholiday #autumnbreak #villa #luxurytravel #surfeninportugal #dronefootage #herendelsewhere #thankful #throwback #tbt #throwbackthursday #travelmemory
  • Geeky gadget loving @ninaphilomene and @sabinedewitte show how easy it is to install the Philips Hue Play HDMI Sync box #philipshue #review #hdmi #howto #install #techgirls #sabcollab
  • The pretty lights at Luz 💛
  • Picture perfect .
#portugal #praiadaluz #luz #algarve #lagos #familyvacation #villa #pictureperfect  #holiday #painting #white #whitehouses #upgradeyourstyle #mediterraneanhouse #luxurytravel
  • Amsterdam skyline = home 💙 📸@dishtales
  • Not today but loving this print suit anyway 💐
.
#allsuitedup #flowerpower #wefashionstories #WeStudioFloralArt #arjanvanarendonk #upgradeyourstyle #indiansummer
  • That time when I was sitting in a basket upside down, before the hot air balloon went up in the air 🎈
.
#airballoon #licor43 #upintheair #tandpastasmile #happyselfie #upsidedown #nottoday

Follow Me!