Home sweet home

Het Simba Matras getest

Het fijnste van slapen in hotels vind ik toch wel het bed. Niks lekkerders dan jezelf een nacht verbergen in een groot, donzig, krakend vers kingsize bed. Jaren geleden, toen ik met een ex-verkering een weekend in Parijs was, hebben wij daar zelfs het hotelbed de volgende ochtend binnenstebuiten gekeerd om te achterhalen wat het merk toch was om vervolgens bij thuiskomst in Amsterdam het exact zelfde bed te bestellen. Dus toen ik een aantal jaren later in de boedelscheiding met die “toch niet zo heel leuke ex-verkering” het bed verloor waren de tranen zout.

Matras Testen

Na die alom bekende boedelscheiding heb ik een aantal jaar op een prima Ikea bed doorgebracht. Niks mis mee, sliep best goed, maar dat hotelkamer gevoel van nooit meer je bed uit, dat had ik zeker niet meer. En toen vroeg Simba of ik hun matras wilde uitproberen. Simba, je kent de reclames wellicht wel, het universele matras voor iedereen. Een beetje sceptisch was ik wel. Eén matras, geleverd in een doos, waar dan werkelijk iedereen lekker op kan slapen en uitgerust in wakker wordt? Echt?

Simba

Wie of wat is Simba eigenlijk? Simba is een matrasfabrikant die in 1979 begonnen met het leveren van garen aan een matrasproducent. Die garen maakten maar liefst 50 miljoen matrassen tot ze in 2002 dacht: “waarom maken we eigenlijk zelf niet het perfecte matras?”. Hun doel was simpel: één high-tech en betaalbaar matras dat zich optimaal aanpast aan je lichaam met een uitstekende ondersteuning. Makkelijker gezegd dan gedaan.Uiteindelijk brachten ze de drie belangrijkste aspecten bij elkaar om samen het allerbeste matras te ontwikkelen. Een vooruitstrevend design. Traagschuim. Pocketveren. Die drie zorgen samen voor een matras dat zich volgens Simba aan elk lichaam, elk gewicht en elke lengte zou moeten aanpassen.

Mooie beloftes, maar werkt dat ook?

De praktijk

Proberen kan altijd. Dus ik heb gelijk maar een kingsize besteld, 180 x 200 cm maar liefst. Het matras wordt gratis binnen Nederland en België binnen 24 uur geleverd. Daarmee is weken wachten verleden tijd. Het matras werdt geleverd in een grote doos van het formaat flinke stoel en woog 39 KG. Mijn eerste gedachte: “Hoe kan hier een matras van dat formaat in zitten?”. Met het meegeleverde mesje snij je de vacuümverpakking van het matras los en als magie komt er uit het compacte pakket langzaam een heus matras gevouwen. Kleine tip, ook al is het compact, het is wél zwaar dus even goed bedenken hoe het precies moet liggen is een aanrader 😉

Nadat je het matras hebt uitgepakt wacht je een uur of 3 tot het zich volledig heeft ontvouwen en zich in de oorspronkelijke vorm bevindt en klaar is je matras. Overigens is een Simba geschikt voor elke ondergrond, dus of je nou kiest voor een boxspring of een latteboden of je hem gewoon op de grond legt, het kan allemaal.

Hoe slaapt het?

Testen is weten dus ik kon niet wachten om die zaterdag belachelijk vroeg dat enorme bed in te duiken. Het eerste gevoel is geweldig; door de toplaag van traagschuim heb je het gevoel weg te zakken in je bed. Net niet diep genoeg, want door de pocketvering is het matras dus wél stevig genoeg. Het eerste uur voelt dus oprecht als een heus hotelbed.

Zondagochtend word ik wakker in voor mijn gevoel de exact zelfde houding als ik in slaap ben gevallen en realiseer me dat ik sinds tijden niet zo diep heb geslapen. Heerlijk!
De opvolgende weken slaap ik als een blok, word minder wakker ’s nachts, en heb geen enkele last van mijn rug of nek. Het matras is, en dit klinkt vast heel cliché en gemaakt, perfect. Het is niet te hard, niet te zacht, het biedt de ondersteuning die mijn lastige rug nodig heeft en het ligt stabiel.

Het eindoordeel

Zou ik het aanraden? Echt 100% JA! Het gevaar is dat dit gemaakt of gesponsord klinkt, maar ik ben oprecht extreem tevreden. Het is niet alleen ontzettend praktisch dat je het binnen 24 uur aan huis krijgt bezorgd, ook ligt het als geen ander matras. Het biedt mij de steun aan mijn rug die ik zocht en toch ook het “wegzakken-in-je-bed-gevoel” dat ik zo fijn vind in hotelkamers.

Ben jij toch niet zo tevreden als dat ik was? Geen nood! Simba laat je 100 nachten kosteloos proefslapen en ben je niet tevreden stuur je het gewoon terug. Simba doneert het matras vervolgens aan een goed doel en jij krijgt gewoon je geld terug.

Ik ben om en geef het bed gewoon nooit meer terug 😉

Sabine de Witte