amsterdam

High tea in het L’Europe

pianomuziek hotel l'europe

Zaterdag is mijn vrije dag en dan ben ik aan het eind van de middag vaak te vinden in het L’Europe hotel in Amsterdam. In de lobby wordt er live piano muziek gespeeld, inclusief verzoeknummers. Aan het eind van de dag ga ik met een stapel magazines of een boek op mijn iPad stilletjes genieten.

De vriendelijke pianist

De pianist bij het L’Europe heeft een uitgebreid en heel divers reportoire. Van zwaardere klassieke stukken tot het bekende “Empire State of Mind” of muziek uit de film Amelie. Op rustige momenten spreekt hij graag wat toeschouwers aan om in te kunnen springen op hun favoriete stukken. Toevallig vertelde ik hem laatst dat ik erg houd van Ludovico Einaudi, onder andere uit de film Intouchables. Ook zijn favoriet, dus het volgende nummer wat hij speelde was Fly. Ik voel me iedere keer net een prinsesje als ik in de prachtige lobby geniet van de klassieke klanken, genietend van lekkere thee en de madeleines met de lekkerste citroen dip ever. Mocht je op een drukke zaterdagmiddag even willen onthaasten, dan is dit de place to be!

Sabine de Witte