Hotel Highlight

Highlight Hotel: 25h Berlijn

07/10/2014

De afgelopen jaren heb ik gemiddeld 1/3 van het jaar doorgebracht in hotelkamers. En eerlijk gezegd, zou ik dolgraag in een hotel willen wonen. De sfeer, de fantastische bedden, service en het mystieke eromheen, zoals je ziet in series. Vroeger was dat heel gewoon en Coco Chanel is met haar suite in het Ritz in Parijs mijn grote droomvoorbeeld. Daarom wil ik nu iedere week een hotel waar ik heb geslapen highlighten. En zoals je weet is Anne een tijdje terug in Berlijn geweest, dus vandaag haar review van het 25h Bikini Berlin Hotel.

25h Hotel

27-dakterras-25hhotelberlin
Het 25hours Hotel in Berlijn is net zo verrassend en divers als de stad zelf. Het bevindt zich in het westen van het centrum, pal naast de dierentuin. Ik moest even zoeken, want het Bikini Berlin (waarin het hotel zich bevindt) is een groot gebouw vol toffe winkels en leuke koffietentjes. Als je in het hotel aangekomen bent wordt je meteen meegenomen in een wondere wereld vol met jungle accenten. Alleen de lift is al een heel avontuur! Het hotel heeft eigenlijk in iedere ruimte een hele hippe, maar toch super relaxte sfeer. Je kunt toffe boeken kopen in de lobby, rustig een koffietje drinken op het dakterras of werken op één van de Mac’s of bureau’s in de lounge. Heerlijk! Op de bovenste verdieping van het hotel vind je de Monkey Bar en het Neni restaurant, waar je niet alleen kunt ontbijten met uitzicht op de stad, maar waar ook veel locals ’s avonds een drankje komen doen. Verder ligt het hotel naast een metrostation en is dus de hele stad binnen handbereik, super handig!

27-bakery-25hhotel

27-lobby-25hhotel

27-lounge-25h

De hotelkamer

Hotelbedden zijn over het algemeen natuurlijk altijd geweldig om in te verblijven, maar de zachte donzige dekens van het 25h hotel maakte me extra vrolijk. Ook de kussentjes en het handgeschreven welkomstkaartje met mijn naam erop zorgde ervoor dat ik me meteen thuis voelde en nooit meer weg wilde. Mijn kamer keek uit op de dierentuin, waardoor je eigenlijk helemaal niet het gevoel had dat je midden in een wereldstad sliep. ’s Ochtends checkte ik mijn mail vanuit de hangmat voor het raam en stond ik een eeuwigheid onder de geweldige regendouche. Wat ik extra fijn vond, is dat ze in het 25h Hotel niet werken met kleine ingepakte zeepjes en samples van shampoo, maar met flessen van het merk ‘Stop the water while using me’. Dat geeft je net dat extra beetje ‘thuis’-gevoel.

27-hotel-zeep

27-bed-25h

27-hotelkamer

Ik heb het super naar m’n zin gehad in het 25h Bikini Berlin Hotel. Het was voor mij de perfecte rustige uitvalsbasis voor mijn drukke dagen vol afspraken en tegelijkertijd heb ik een geweldige avond gehad in de bar van het hotel. Het beste van twee werelden, dus zeker een aanrader!

Ben jij wel eens in een 25h Hotel geweest?

Sabine de Witte