Travel

Hilarisch en herkenbaar

Heel eerlijk durf ik toe te geven dat ik tot de Ziggo-reclame geen fan was van Georgina Verbaan. Haar typetje in GTST vond ik verschrikkelijk en ik kan me nog een hele bizarre slechte film herinneren met haar in de hoofdrol. Ook het Schaap met de Vijf Poten vond ik haar de minst leuke, al kon ik haar al beter verdragen. Ze wordt duidelijk volwassener, al blijft ze een guitig jong koppie hebben.

Gisteravond de eerste aflevering van Floor Faber, gebaseerd op de column in de Viva (verkrijgbaar in boekvorm nu). Ik lees niet vaak de Viva, maar als ik hem doorblader bij tandarts, wachtkamer of supermarkt, sloeg ik Floor nooit over. Floor wordt gespeeld door Georgina en na het zien van de preview was ik al om! Anders dan bij Single worden niet alle grappen al in de commercial geshowd, is de cast ijzersterk en de timing perfect.

Daarbij zit er voor iedereen wel iets herkenbaars in, of je je nou herkent in de stuntelige Floor, je schoonmoeder terug ziet als je moeder Faber hoort praten of ook bent bedrogen door je vriendje. De keuzes waar ze voor staat, de twijfel die daar bij hoort. Alles wordt natuurlijk heerlijk uitvergroot en in een half uur komen situaties voor waar bij ons maanden overheen gaan. Maar het is zo leuk en luchtig gespeeld. Vanaf deze week heb ik dus twee tv-avonden. Floor Faber moet je echt eens zien, Net 5 heeft weer een topper te pakken!