Travel

Hippe cologne

In november bezocht ik het 4711 museum in Keulen. De bekendste Eau de Cologne is afkomstig uit het Duitse parfumhuis. Jarenlang was eau de cologne vooral bekend als luchtje voor ouwe lui, om vieze luchtjes te verdoezelen. Sinds een jaar ‘mogen’ eau de colognes weer. Luxe merk Hermès springt daar perfect op in. De eerste cologne, Eau d’ Orange Vert dateert alweer uit 1979. In 2009 volgden Gentiane Blanche en, tot vandaag mijn favoriet, Pamplemousse Rose. Met deze colognes snuffelt iedereen gegarandeerd de hele zomer aan je: Eau de Narcisse Bleu en Mandarine Ambrée. Een hele andere geur dan de in december gelanceerde Jour d’Hermes.

Eau de Narcisse Bleu

De naam zegt het al; hoofdbestanddeel is de narcis. Niet alleen de bloem, maar ook de plant is verwerkt. In combinatie met oranje bloesem, houttonen en galbanum, een hars. De geur is fris, bloemig en aanwezig zonder overheersend te zijn. Als ik er aan ruik en mijn ogen sluit, doet Narcisse Bleu me denken aan een wandeling in het voorjaar, of een boeket bloemen in huis na een flinke voorjaarsschoonmaak. De geur van narcissen in huis vind ik al snel overheersend, maar Hermes’ neus, Jean-Claude Ellena, heeft het subtiel weten te houden.

Voor 100 ml is de adviesprijs € 89,00, voor 200 ml betaal je rond de € 117,00

eau de narcisse bleu

Eau de Mandarine Ambrée

Ook hier laat de naam weinig aan de fantasie over; mandarijn en amber. Als liefhebber van citrusvruchten en geuren werd ik meteen enthousiast. Met zoete geuren hoef je bij mij niet te aan te komen en amber is in combinatie met bloemen vaak vrij sterk. Mandarine Ambrée is door de mandarijn fris en zacht en krijgt wat meer kracht en stoerheid door de toevoeging van amber. Ik had verwacht dat ik deze het lekkerst zou vinden, maar ik heb er meer winterse associaties bij (Sinterklaas).

De prijzen van de Mandarine Ambrée, zijn hetzelfde als voor de Narcisse Bleu.

hermes les colognes

Les Colognes

Hermes beschrijft de Cologne lijn zo mooi:
Een aparte stijl die de frisheid van de Eau-de-Cologne verkent en de esprit-de-vivre weerspiegelt van Hermès. De Eau-de-Colognes van Hermès drukken overvloedig eenvoudig plezier uit. Ze bestaan uit korte geurige momenten en vieren het midden tussen artistieke gevoeligheid en ambachtelijke knowhow.
<

Bijna poëtisch! De geuren zijn te dragen door mannen en vrouwen, perfect voor 'gewone' dagen waarin je zeker wilt zijn van een fijne geur om je heen. Echt geschikt voor een zonnige zomerdag is de Cologne vanwege het alcoholpercentage niet geschikt om op je huid te spuiten, maar voor wat verfrissing werkt het ook prima op je haar. Voor mij is Narcisse Bleu de zomer in een flesje!

Sabine de Witte