Travel

Hoe vreemd is jouw online leven?

Wat deel jij online en hoe zou dat er offline uit zien?
Afgelopen week door er een briljant filmpje op over hoe je online gedrag er offline uit zou zien. Vreemden toevoegen aan je vriendenlijst, alles ‘leuk’ vinden, onbekenden aanspreken om foto’s te bekijken etc. Het zag er zo bizar uit, maar is wel een goede afspiegeling van veel online gedrag. Het filmpje bleek de ‘trigger’ te zijn voor een nieuwe opera in Londen, waar ik dolgraag heen zou willen.

Bewust van online gedrag
Dit filmpje zou op alle middelbare scholen vertoond moeten worden, maar is ook een goede leerschool voor veel ‘online’ beginnelingen. Mijn Facebook is heel persoonlijk, mensen die ik niet ken probeer ik ook te weren. Ik werk met lijsten waarin ik bepaal wie wat kan zien. Sinds een tijdje is mijn Twitter voor iedereen te lezen, wat ik nog steeds best spannend vind, mijn blog wordt dagelijks door honderden onbekenden gelezen. En toch ben ik me heel bewust van wat ik deel en met wie. Hopelijk draagt dit filmpje ook bij aan jouw bewustzijn van je online gedrag en vermindert dit online criminaliteit. Ben je dat al? Dan is het gewoon heel grappig om te zien!

De opera draait van 24 juni tot 8 juli in het London Coliseum in London.

Sabine de Witte