Travel

Hoera, vandaag bestaat YourAmbassadrice 9 jaar!

9 jaar ya

Vandaag 9 jaar geleden publiceerde ik mijn eerste blog op sabinedewitte.wordpress.com. Het ging over een design poef, die nog steeds op het verlanglijstje stond. Mijn leven toen was zo anders, door het internet werd de wereld steeds groter. Inmiddels heb ik ontelbaar veel hotels van binnen gezien (helaas, dat kan ik dan in Tripit niet terugzien), 180 steden en 37 landen op mijn travel record staan. Heb ik mijn droom om voor Monocle te schrijven van de bucket list mogen aftikken en heel lang het gele vierkant van National Geographic Traveler mogen bedienen. What’s more to dream?

Sharing is caring

De reden dat ik ooit ben gaan schrijven is omdat ik houd van en geloof in delen. Life is best when shared. 891 Dagen rondreizen, 510,304 km maken, dat was lang niet zo leuk geweest als ik dat allemaal voor mezelf had moeten houden. Dat is dan ook mijn next step voor Your Ambassadrice en dat is afgelopen jaar al zo gegroeid: ik doe het niet (meer) alleen. Manon heeft het afgelopen jaar net zulke bijzondere reizen en avonturen onder de naam Your Ambassadrice mogen maken. Het aantal contributors breidt nog steeds uit, want zelf ga ik ook nog graag op reis en avontuur, ik gun het anderen ook.

Achter de schermen werk ik deze week hard aan een nieuwe look voor de website, volgend jaar gaan we nóg een stukje exclusiever, meer high end en luxe. Maar ook duurzamer, want de prachtige wereld waarin we nu leven, hoop ik ooit ook aan een mini-Sabine te laten zien. Die is te mooi om stuk te maken.

Ook zal de combinatie business en pleasure meer te zien zijn. Dat is immers wat ik vaak doe: werk combineren met plezier. De klus in Berlijn is daar een mooi voorbeeld van. Mijn collega’s sleep ik mee naar de nieuwste restaurants, zij geven mij de leukste insider’s tips en slepen me mee het echte Berlijn in. Ook ontdek ik er nog steeds nieuwe toeristische plekken. Die mix maken veel van jullie, lezers, ook dus geef ik graag nog meer inspiratie om het maximale uit je bleisure-trips te halen.

Home hotel

Negen jaar schrijven moet natuurlijk gevierd worden. Vorig jaar was er een enorm prijzencircus, deze keer wordt het iets minimalistischer. Geen parade van spullen die we weg gaan geven, maar kleinere give-aways en vooral veel leuke verhalen. Hoe je van je huis een home hotel maakt bijvoorbeeld. Dat luxe gevoel wat je ervaart als je een hotelkamer inloopt, maar dan thuis. Want tijdens deze donkere, natte dagen verlangen we allemaal naar dat beetje extra hygge.

Een privé-leven

Het grootste verschil met toen ik negen jaar geleden begon, is dat ik nu bewust een privé-leven heb. Ik kies heel bewust wat ik deel. Voor sommigen lijk ik daarom wellicht mystiek of onbereikbaar, want ik ben er, maar ik ben er niet. Zelf vind ik dat heel prettig. Niet omdat ik niet dicht bij mijn volgers wil staan, meer om een scheiding te kunnen maken tussen een publiek en privé-leven. Iets wat al lastig genoeg is als je van je passie je werk hebt gemaakt. I like me some mysterie.

Duizend maal dank

Bovenstaand veel ‘ik’, maar dat was nooit mogelijk geweest zonder jullie support. Mensen die me vanaf het begin, negen jaar geleden zijn gaan volgen en nog steeds meereizen. Nieuwe lezers, eenmalige lezers die zoeken naar specifieke tips. De stille volgers die van zich laten horen op momenten dat ik het wel kan gebruiken, trouwe volgers die niets over het hoofd zien. De social media kanalen zijn niet huge, maar 100% echt en daar ben ik trots op en dankbaar voor. Dat er maandelijks ruim 50.000 mensen hun weg naar Your Ambassadrice weten te vinden, dat vind ik nog steeds ongelofelijk. Ongelofelijk tof. De dingen die daardoor op mijn pad komen, de ontmoetingen… Ik weet niet hoe ik jullie goed genoeg kan bedanken hiervoor. Ik hoop van harte dat jullie ook komend jaar, het 10e jaar Your Ambassadrice, weer met net zoveel plezier met mij meereizen, ontdekken, verkennen en jezelf verbazen.

DANK!

Special thanks to Manon, Tessa, Rik, Nina, Gili, Niek, Iris en Sophia voor al hun bijdragen en support het afgelopen jaar.

Fotocredits: Nina Philomene Verberne, #shotoniPhone

Sabine de Witte