Travel

Hollandse handigheid

Eén van de fijne dingen op vakantie, is dat je vaak gerust tot laat in de avond in je zomerse outfit buiten kunt blijven. Helaas zijn in Nederland de echte zwoele zomeravonden schaars.

Zo ook gisteravond, toen we buiten zaten om de verjaardag van moeders te vieren. Ondanks dat Piet Paulusma gewaarschuwd had dat het erg zou af koelen, stookten we de terraskachel wat op, en onder moeders parasol was het goed  uit te houden. Toch bleef de koele rosé dicht (maar goed ook, zeker op een doordeweekse dag…) Met een glas Merlot lekker kletsen en hapjes snacken.

En als het dan toch afkoelt? Trekken de dames fleece-vesten over hun mooie jurkjes aan, worden de (wollen) sokken uit de kast getrokken en aan het bezoek uitgedeeld en de glazen nog eens gevuld. Om écht goed voorbereid te zijn op een Hollandse zomeravond, staat de muggenspray uit voorzorg op tafel, naast het gezellige olielampje. De mannen houden zich bezig het met het vuur en houden het zo lang mogelijk vol om geen jas of vest aan te trekken. Het is tenslotte ‘zomer’.

De Hollandse zomers vergen wat Hollandse handigheid, creativiteit en improvisatievermogen, maar dan kun je er best van genieten. Gewoon een goede terraskachel en flinke houtvoorraad regelen en de wintergarderobe niet te goed opruimen. Tot hoe lang ze het vol hebben gehouden, geen idee, wij zijn op tijd afgehaakt. Plicht roept!

Zonsondergang