Travel

Hoogtepunten in februari

Logo YourAmbassadrice

Terwijl Sabine in India is voor een ware droomreis bewaak ik het Your Ambassadrice fort in Amsterdam. Tijd om terug te kijken op de maand februari. De maand van de liefde (welke liefde??), in mijn geval verhuizen en natuurlijk de verjaardag van Sabine.

Sabine

We begonnen de maand met nieuw TV moment van Sabine. Bij EditieNL is ze inmiddels regelmatig te zien en ook in februari kwam ze voorbij. Deze keer met tips ter voorbereiding van een reis.

Even de aankomende vluchten checken ? en dan morgen toch met de trein naar Paris

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

Dat kwam goed van pas, begin februari vertrok ze naar onze gezamelijke, favoriete stad; Parijs. Daar sliep ze in een droom van een hotel, le Roch hotel & spa. Alleen al die foto’s van het interieur zijn jaloersmakend, snel zelf naar Parijs dus!

Breakfast is served… wow??

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

Geen Parijs-trip zonder thee op een Frans terras.

Les Philosophers – Paris, the city inspires me to write, see things differently and enjoy the little things even more

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

JARIG! Editor in chief Sabine werd 32 alweer en dat werd gevierd! Met sneeuw en een borrel bij Hotel V met gin van Sir Edmond.

In Amsterdam werd een heuse nieuwe parel geopend, cocktailbar Rosalia’s Menagerie. Sabine mocht hier als een van de eerste de cocktails uitproberen en was laaiend enthousiast! Geen kaart met ingredienten, maar enkel een smaakomschrijving. Dit alles met alleen natuurlijke producten geschonken in het mooiste glaswerk. Een aanrader dus!

Vlak voor vertrek naar India waagde ze zich ook nog eens, tussen een belachelijk drukke agenda door, aan een detox sapkuur. Vijf dagen afzien. Maar het is wel mooi gelukt!

En als beloning naar India met Jet Airways. Een naar Mumbai en dan door naar de Andamaneilanden, een eilandengroep in de Indische Oceaan voor de kust van India. Een absoluut bounty island dus wees alvast voorbereidt op geweldige, jaloersmakende foto’s. (ik heb gewaarschuwd….)

Business class met @jetairways – een heerlijk nestje met flatbed op de route naar Mumbai ????✈️

A post shared by Your Ambassadrice (@yourambassadrice) on

Manon

De maand begon voor mijn met weer een verhuizing. Maar wel een naar mijn eigen (hetzij tijdelijke) paleis op een van de mooiste plekjes van Amsterdam, de Leidsekade. Dat eerste glas wijn, dat smaakte zo goed!

Ook leuk, het Warenhuis in Amsterdam heeft een leuke, nieuwe feature in de zaak. Namelijk: zie je iets wat je leuk vindt? Scan de QR code en koop het direct online. Dat moest uiteraard worden gelanceerd met wijn en vrienden.

Mijn absolute hoogtepunt was een diner bij de Hoofdstad brasserie in het L’Europe hotel onder leiding van chef Alex Haupt. Dit was echt een typisch geval van “waarom was ik hier niet eerder/vaker/gewoon voor altijd???
Ok, eten aan de chef’s table helpt ook best wel enorm, maar dit restaurant is absoluut mijn top 5 binnen gekomen. Zeker voor herhaling vatbaar!

Ook nieuw in Amsterdam is het Sir Adam hotel in de ADAM toren. Dit hotel met nogal een rock’n roll vibe opende al eerder stiekem zijn deuren, maar de echte, grand opening was in februari. Sabine en ik mochten er een nachtje proefslapen en alleen al voor het adembenemende uitzicht is dit hotel een winnaar.

High tea ☕️ with a view @siradamhotel

A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

Ook fijn, een vegan brunch op de nieuwste locatie van Le Pain Quotidien op de Spuistraat in Amsterdam waar Sabine en ik samen waren uitgenodigd. Een waar foodfest! En ondanks dat ik geen vegantype ben (of dacht te zijn..) was het echt heerlijk. Doet je toch nadenken of ik dat niet een dagje per week moet doen?

Een weekend Rotterdam stond al lang op het lijstje en in februari kwam het er eindelijk van. Slapen in het altijd fijne CitizenM hotel, eten bij Ayla, lunch bij Supermercado en cocktails bij de Suicide Club, allemaal even heerlijk! Ik zal snel op de site een Rotterdam special posten met alle tips van dit weekend..

En geen bezoek aan een stad zonder een museum. In Rotterdam is Boijmans van Beuningen al jaren mijn favoriet. Alleen al omdat een van de mooiste installaties er staat, de Infinity Room van Yayoi Kusama.

En zo vloog er alweer een maand voorbij. Maart beloofd veel leuke tripje voor mij; eerst Vlieland en eind deze maand ook eindelijk weer naar “mijn” Parijs! Sabine is nog nog twee weken in India dus voorlopig moeten jullie het even met mij doen, het is niet anders 😉

Sabine de Witte