Travel

Hoogtepunten maart

maart hoogtepunten

Maart, het begin van de lente. Hoogtepunten op zich! Iedereen lijkt uit de winterslaap te ontwaken, de wereld ontluikt en iedere zonnestraal wordt meegepakt. Maar er waren meer hoogtepunten in maart, van een droomreis tot Manon’s girlpower.

De hoogtepunten maart van Sabine

OK, dit is een redelijk onmogelijke missie. Want mijn hele India reis bestond uit voornamelijk hoogtepunten maart – ik ben meer dan de helft van de maand weg geweest. Misschien nog meer dan gewoon omdat ik niet per se had verwacht dat ik het er zo leuk zou vinden. Het relaxte van de eilanden, wakker worden van het geluid van de zee, niets moeten, je alleen maar druk maken om waar te zwemmen, zonnen en eten, wat een genot.

Need I say more? De reis werd nog toffer dankzij insider tips van een journaliste van Condë Nast Traveller India die hele fijne tips en contacten deelden. Zo kwam ik in Jaipur in een prachtig design boetiek hotel terecht en bij een bar die zo het decor had kunnen zijn van een Wes Anderson film. Dit had ik totaal niet in India verwacht!

Never gets odd, dat business class vliegen. Het is wat minder gezellig als je samen reist, maar zoveel comfortabeler… dat zal de volgende vlucht wel weer wennen worden!

Business class met @jetairways – een heerlijk nestje met flatbed op de route naar Mumbai ????✈️

A post shared by Your Ambassadrice (@yourambassadrice) on

Vlak voor ik op reis ging was ik nog even mega druk met een hele toffe droomklus: meeschrijven aan de Monocle Travel Guide Amsterdam. Vorig jaar riep ik het een keer hardop en ineens mocht ik schrijven. Ik moest er een tijdje m’n mond over houden, maar nu we bezig zijn met de correctierondes en fact checks mocht ik het bekend maken. Hij komt medio juni uit en het is zo tof om je eigen schrijfsels in een boek te zien! Nu even bedenken wat m’n nieuwe droom gaat zijn…

Bij terugkomst was het heerlijk om vrienden weer te zien, ‘gewoon’ te eten en om weer op te starten. Ik heb vrij lang last van een jet lag, maar besloot die deze keer goed in te zetten door vriendin Tessa te helpen met de opbouw van haar Storymakers event bij Hotel de Goudfazant. Daar kreeg ik de Evian kratjes in het vizier, die al lang op mijn wish list stonden. Manon en ik vroegen lief of er misschien heel toevallig per ongeluk 2 kratjes over waren, et voila, die staan nu in onze huizen te shinen. Over dat huis gesproken, ik moet er uit, dus mocht je een gouden huistip hebben in Amsterdam, please share! Echt een dieptepunt want mijn stekkie is zo fijn…

Nieuwe plekken ontdekken, heerlijk! In de Pijp, zomer kom maar door!

Vaste fijne plek, met fijne mensen. Zet mij een dag bij The Lobby Nesplein en ik vermaak me er prima. Echt, als je me ooit zoekt is de kans groot dat je me daar kunt vinden!

Manon woont nu in het culturele hart van Amsterdam, dus moet er vaker cultureel gedaan worden en bezochten we de voorstelling Ivanov. Heerlijk theatraal!

Nog zes kaartjes over voor vanavond…. dus als je snel bent… bel 020 5305301

A post shared by Roeland Fernhout (@roeland) on

Een nieuwe Hermès geur, dit is zomer in een flesje en met stip op 1 mijn nieuwe Hermès favoriet. Love!

Geluidsspecialist Harman (bekend van de Harman Kardon speakers, JBL, AKG) nodigde mij en een aantal andere gadgetfreaks uit voor een bijzondere wijn tasting, in combinatie met hun assortiment. The Taste of Sound en ik heb werkelijk nooit eerder echt verschil tussen geluid, speakers en headphones gehoord. Mij zul je zelden zonder koptelefoon tegenkomen, helemaal tijdens het reizen en ik was echt verrast dat daar nog zoveel verschil tussen kan zitten. Geluid kun je ook prima wijntermen toekennen en iets wat over je oor zit of er in maakt echt heel veel uit. Super interessant en de AKG gaat zeker getest worden!

 photo akg-noise-cancelling.png

Ook ik moest even neuzen bij The Avocado Show en ik moet zeggen dat de gerechten er echt zo mooi uitzien! Maar na de dadel-avocado cake heb ik even een avocado-overkill.

Ik nam een abonnement op de Hortus Botanicus, een heerlijke plek in Amsterdam om je even terug te trekken. In die buurt ben ik vaak en wat is er nou lekkerder dan even inspiratie op doen tussen de planten?

Manon’s hoogtepunten maart

Terwijl Sabine een ware droomreis maakte door India bewaakte ik met veel liefde het Your Ambassadrice fort. De maand begon goed; Amsterdam Cocktailweek. Met de mannen van City Guys fietsen we op te leuke fietsen van Union kris kras door Amsterdam om bij de mooiste (hotel)bars heerlijke cocktails te proberen. Een van de ‘hoogtepunten’ was de Hendrick’s punch bij de Pulitzer bar. En hoe leuk is dat servies??

En bij het Amstel hotel (sowieso een hele bijzondere plek!) mocht er eigen gin gemaakt worden. Dus bij deze, een echte Your Ambassadrice gin!

Tussendoor was er een brainstormdag voor mijn “echte” werk. Ik ben namelijk ook nog 32 uur per week PR- en projectmanager bij het aller leukste bureau van Amsterdam, The Other Side of the Moon. Op naar prachtig Zwaagdijk dus, met wel een heel bijzondere chai latte….

Vrijdag 10 maart was voor mij een hele speciale dag, de dag van “mijn” #lovelifediner. Enige tijd geleden werd ik gevraagd een lunch te hosten om deze campagne onder de aandacht te brengen en zo hopelijk veel geld op te halen voor Fight Cancer.

Een doel wat mij heel dicht bij het hart ligt. De lunch was meer dan geweldig, er waren zo ontzettend veel leuke en lieve vrouwen en wat een mooie publicatie heeft het opgeleverd. Afgelopen week heb ik een vervolg meeting gehad bij Fight Cancer om te kijken wat ik nog meer zou kunnen betekenen. To be continued…

Ook gaf ik een week later een lunch voor mijn collega’s onder het zelfde thema #lovelifediner. De helden van Salsashop (mijn lievelings!!) hebben een te gekke lunch gesponsord die ik vervolgens voor €10,- pp heb verkocht. Al het geld, €210,- in totaal, is uiteraard naar Fight Cancer gegaan. Thanks geweldige mannen en vrouwen van Salsashop, you the best!

Lente vieren! “Ineens” was daar zon!! Die eerste zon heb ik mooi meegepakt op Vlieland waar ik was uitgenodigd door Badhotelbruin, hét hotel van Vlieland.

Het flitsbezoek van 24 uur voelde als vakantie vol met zon, zee, heerlijk eten en zelfs champagne en oesters op het strand.

Daarnaast ook nog eens iets van de bucket list kunnen strepen; zeehonden spotten in Nederland. Wat waren het er veel en wat waren ze leuk!!!

Ook was maart natuurlijk de maand van de tweede kamer verkiezingen in ons land. Deze keer mocht ik zelfs twee keer stemmen, ik heb met veel trots de stem van Sabine waar genomen.

Ook mocht ik op uitnodiging van Galliano in de prachtige Pulitzer bar komen proeven van hun aperitivo’s. Heerlijke cocktails dus, altijd feest!

En dan mocht ik ook nog eens komen dineren in een van de mooiste hotels van Nederland, Hotel Des Indes in Den Haag. Ze hebben een nieuwe menukaart en die moest uiteraard worden geproefd en goed worden bevonden. Hoogtepuntje hoor!

Nóg meer terrasweer betekent nog meer cocktails! De leukste horeca boys van Amsterdam, namelijk die van Mossel & Gin waren even twee weken dicht door “gedoe”, maar eenmaal weer open moest dat worden gevierd. Binnenkort ga ik overigens iets heel, heel bijzonders samen met M&G doen, daarover later meer!

Wat een bizar drukke, maar leuke maand had ik! En dan mocht ik die ook nog eens afsluiten in Parijs!! Bepakt en bezakt (want, nou en, ik ga maar 2,5 dag, alles moet mee!) met de #mySamsonite de Thalys in.

Als een kind zo gelukkig in Disney Land!

Het mooiste uitzicht over Parijs vanaf Tour Montparnasse.

Wat. een. FANTASTISCHE. maand!

Sabine de Witte