Hotspots

Hot Spot: Gathershop

gathershop-detail
Op het gebied van eettentjes is het bijna niet meer bij te houden hoeveel nieuws er opent in Amsterdam. Ook op het gebied van concept stores en pop-ups blijven ze maar komen. Steeds meer kleinere zaakjes vestigen zich niet in het centrum, maar in opkomende buurten zoals Oost en het hippe de Pijp. Zo ontdekte ik Gathershop, op de Van Woustraat, schuin tegenover de Stadskantine.

Gathershop: verzameling betaalbare unieke schatten

Gathershop gelooft in de waarde van het simpele, minimale in design. Van interieur tot design, jewelry en kleding, kaarten en bijzondere objecten. Alle spullen worden gecureerd door Jessica, de eigenaresse. Voor de liefde is ze naar Amsterdam gekomen en heeft ze het onbekende plekje in de buurt van Manchester achter gelaten, om haar hart te volgen. Ze kiest alle merken en spullen in de winkel zorgvuldig; het moet uniek zijn, een verhaal hebben, betaalbaar zijn. Een tegenbeweging voor massaproductie.

gathershop-welcome

gathershop-gatherings

gathershop-inspiratie

gathershop-detail

gathershop-amsterdam

gathershop-buiten

De winkel is uitnodigend, licht en ruim. Er zijn 3 verdiepingen, op de bovenste verdieping vindt je kleding van Rewind Play Fast Forward. Op de begane grond is het een mix van snuisterijen, jewelry en hebbedingetjes. Ik ben vooral onder de indruk van de betaalbaarheid, zoals de oorbellen van Lunai Jewellery in zilver vanaf €14. Leuk als cadeautje! Beneden zijn kleedkamers en is een hoekje voor prints, cards en leuke teksten. Erg leuk, Jessica probeert veel met ‘Amsterdammers’ te werken en zo zijn de kaarten en teksten van blogster Allthings-byFemme bij de Gathershop beland. De rotan stoeltjes en banken, veel planten in mooie terracotta potten en het inspiratiebord maken het ‘af’. Simpel, zonder poespas en uniek.

Openingstijden Gathershop

Van Woustraat 99
Volg op Facebook en Instagram alle nieuwe merken en items die bij Gathershop te vinden zijn.

Openingstijden:
Dinsdag:
1:00 pm – 7:00pm
Woensdag:
11:00 am – 7:00pm
Donderdag:
11:00 am – 9:00pm
Vrijdag/Zaterdag:
11:00 am – 7:00pm
Zondag:
11:00 am – 6:00pm

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)