amsterdam Hotspots tips

Hotel Droog, Mercat en Het Terras

sabinedewitte op ontdekkingstocht in amsterdam

Nazomer hotspots

De zomer nadert haar einde, het eerste herfstweer wordt voor deze week aangekondigd. Nu de terrassen niet meer ’the place to be’ zijn, wordt het tijd om leuke binnenplekken en nazomerspots te bezoeken. De afgelopen tijd ging ik weer op ontdekkingstocht in Amsterdam en dit zijn de tips voor een lekkere warme chocolade binnen, een nazomerse lunch of een hartige maaltijd in een stijlvolle omgeving.

Hôtel Droog

Designfreaks zijn ongetwijfeld bekend met Droog Amsterdam. Vanaf 16 september opent Hotel Droog, bij de winkel aan de Staalstraat. Met de opening van Hotel Droog komen een aantal concepten samen in eeen ‘hospitality experience’ zoals je die nog niet eerder hebt ervaren. Een plek om te eten en te drinken in The Dining Room, wisselende exposities in The Gallery, een bijzondere Fairy Tale Garden midden in de stad en 1 appartement wat te huur is voor een verblijf in Amsterdam. Daarnaast kun je natuurlijk het bekende Droog Design blijven shoppen, maar ook beauty producten van over de hele wereld scoren bij Cosmania. Zij halen alle internationale topproducten voor je naar Nederland. Zelf werd ik helemaal blij van de Fashion hoek van Kabinet, waar de laarzen en wedge sneakers van Isabel Marant te koop zijn, sieraden en juwelenkoning Husam el Odeh zijn bijzondere werken verkoopt en andere merken als Maison Martin Margiela, Opening Ceremony en Avelon te vinden zijn. Weltevree heeft er plek om haar bijzondere ontwerpen tentoon te stellen en ik droom nog steeds van een Dutch Tub, ooit…
Hotel Droog gaat op 16 september open

Wat is er zo leuk? Hôtel Droog is voor mij vergelijkbaar met zaken als Dover Street Market en Colette. Een samensmelting van design, beauty, food en fashion waar je heel blij van wordt.
Wat kan er beter? Het personeel in de Droog winkel mag best lachen en iets vriendelijker zijn
Extra punten Je portemonnee wordt er iets minder blij van. Het restaurant serveert vers, gezond en biologisch eten heeft gratis wifi. Ook een goede spot om even bij te komen van een shopping spree.

hotel droog restaurant

stoel pantone hotel droog

Hoe leuk is deze Pantone Chair?!

Kabinet jewelry

Kabinet

Hotel Droog Appartement

appartement hotel droog

Hotel Droog Cosmania

Husam el Odeh ring

Hoe gaaf is deze ring? Te dragen als ‘hele’ steen door 2 ringen bij elkaar te dragen, of te delen

ring husam el odeh

Mercat

Gloednieuw en sinds gisteren officieel open. Dus genoot ik een typisch Spaanse middag in de zon op het terras. Mercat is gevestigd op het ‘oude’ terras van Panama en geheel in Spaanse stijl. Het deed mij denken aan een van mijn favoriete plekjes in Barcelona, Cuines Santa Caterina en Cornelia & Co. Paella, croquettas, natuurlijk ham en sangria. Mercat is een leuke nieuwe plek voor ontbijt, lunch en dinner en bij lekker weer tapas op het terras. Qua eten ben ik verwend met maandelijks genieten van de lokale Spaanse keuken op hele fijne plekken, ik zou meer voor de Spaanse sfeer en ervaring gaan!

Wat is er zo leuk? Een beetje Spanje in Amsterdam. Alle Spanjaard-fans worden blij van de sfeer hier
Wat kan er beter? Het eten mist net dat beetje extra Spaanse liefde
Extra punten Een groot terras, mooie binnenplek, ontbijt vanaf 9.00u, vlakbij Centraal Station

mercat

mercat monique

@moniquevanloon van @culynl was er ook, even wat verkoeling wapperen met stylish waaiers

Het Terras

Het Terras is de plek waar tout bekend en bedeeld Amsterdam haar bootje aan legt om een goed hapje te eten en andere grachtvaarders te bekijken. Aan het water is dit terras van het L’Europe hotel een goede spot om je midden in het centrum even terug te trekken voor een lekker glaasje bubbels met oesters. Je komt er ‘loaded’ toeristen of bekende Nederlanders tegen terwijl je geniet van het zonnetje en de langsvarende bootjes. Je kunt hier een klein hapje nemen of de kaart van het goede restaurant Bord’Eau in de zon nuttigen.

Wat is er zo leuk? Fancy schmenzy terras midden in de stad
Wat kan er beter? De bediening had ik beter verwacht voor zo’n plek, ik moest bijna vertellen wat ik wilde gaan eten voor ik plaats mocht nemen en een vriendelijke lach mag best bij 2 glaasjes champagne in prijsklasse €€€
Extra punten Het uitzicht

het terras amsterdam

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte