amsterdam Hotel Highlight

Hotel Highlight: Albus Hotel

De afgelopen jaren heb ik gemiddeld 1/3 van het jaar doorgebracht in hotelkamers. En eerlijk gezegd, zou ik dolgraag in een hotel willen wonen. De sfeer, de fantastische bedden, service en het mystieke eromheen, zoals je ziet in series. Vroeger was dat heel gewoon en Coco Chanel is met haar suite in het Ritz in Parijs mijn grote droomvoorbeeld. Een tijdje geleden logeerde ik een nacht in het Albus Hotel aan de Vijzelstraat in Amsterdam en ik deel graag mijn ervaringen.

Het Albus Hotel: boutique design

Het Albus Hotel is een 4* hotel in het centrum van Amsterdam aan de Vijzelstraat. Vlakbij de tramhalte, winkels en veel restaurants. Een boutique design hotel, met een moderne inrichting. Als je via de Vijzelstraat het hotel binnen loopt, verruil je het drukke verkeer en de rinkelende trambel voor typische hotel lounge muziek. Tunes waardoor je bijna staat te dansen bij de receptie en die bij de bar een gezellige verzameling gasten aantrekt. Het inchecken gaat snel, tijdens het wachten wordt iets te drinken aangeboden en is het prima zitten op de bank naast de haard. Overal staan design meubelen van diverse designers en er hangen veel opvallende kunstwerken aan de muur. De inrichting is gedaan Maureen Mak van Waay, zij heeft het design van de kamers, lounge en het restaurant verzorgt. Het meubilair is van uiteenlopende ontwerpers zoals Coloci, Eileen Gray, Marc Sadler, Moredesign, Enzo Catellani, Andreas Lund, Flemming Hojfeld en Per Weiss.

albus-receptie

albus-sense-of-bliss

Mijn kamer, type splendid city room, zit op de 2e verdieping, aan de achterkant van het hotel met uitzicht op de tuin. Lekker rustig dus. Het kleurpalet is paars, taupe en wit, door de grote ramen en witte accenten is de kamer vrij licht, fijn! Er staat een Nespresso apparaat, de tv heeft een uitgebreid aanbod zenders, de kamer is voorzien van een badjas en slippers en er is gratis wifi. Een minibar ontbreekt maar je krijgt wel 2 gratis flesjes mineraalwater en, pech voor mij, geen waterkoker of thee. Het bed is per-fect. Heel zacht en comfortabel, lekker groot en het is even geleden dat ik zo’n fijn hotelbed heb beslapen. Bij binnenkomst hoor ik dat de kamer tegenover mij het erg gezellig heeft. Een Brits ouder stel gaat helemaal los op elkaar. Good for them, maar iets minder als je nog snel een artikel wilt schrijven. Gehorig dus. Eenmaal in bed wil ik er het liefst nooit meer uit komen, al krijg ik later op de avond mee dat de kamer naast mij het minder gezellig heeft. Ruzie in de tent, uiteindelijk is er zelfs een andere hotelgast die ze probeert te kalmeren. Gezellig! ‘s Ochtends is de grote rainshower mét genoeg waterdruk een aangename manier om wakker te worden. Aan amenities is er in de kamer niet veel, maar de shampoo en shower gel ziet er in ieder geval top uit. Ik mis wattenstaafjes (lichtelijk verslaafd, ik haat water in mijn oor) en schijfjes. De wasbak bleek te lekken, ontdekte ik de avond ervoor al en de oplossing van het hotel is een niet zo chique emmer er onder. Hopelijk is het probleem inmiddels verholpen, want dat doet afbreuk aan de sfeer. Erg fijn vind ik het krukje, zodat je je zittend kunt opmaken. Het zijn van die kleine dingen…

albus-bed

albus-coffeecorner

albus-ammenities

albus-shower-essentials

albus-details

albus-uitzicht

albus-stationary

albus-welcome

albus-rainshower

albus-badjas

Senses

Het restaurant van het hotel staat bekend om haar goede kaart. Ik heb er die avond niet gedineerd, maar het restaurant zal vol. Dat zegt volgens mij genoeg. ‘s Ochtends is het lastig kiezen tussen roomservice en ontbijt in Senses. Beide zien er goed uit en het is natuurlijk best lekker wakker worden met uitzicht op de drukke Vijzelstraat om te zien hoe de stad ontwaakt. Het aanbod is uitgebreid met een verse smoothie en sapjes, veel verschillende soorten brood, bacon, ei, zalm, een uitgebreid aanbod kaas en charcuterie. Koffie en thee wordt op bestelling geserveerd. Het enige wat ik mis is verse thee, zakjes op tafel vind ik zoveel afdoen aan de uitstraling, zeker in een 4* hotel.

albus-senses

albus-roomservice

De slogan ‘A Sense of Bliss’ zie je op meerdere plekken terug in het hotel en wordt absoluut waar gemaakt. De sfeer is relaxed en persoonlijk. De kamers zijn niet super groot, maar prima voor een bezoekje Amsterdam en het bed zal ik niet snel vergeten. Een aanrader als je zelf eens toerist in eigen stad wilt spelen of vrienden of familie hebt die overkomen. Voor een goede prijs zitten ze lekker centraal en worden ze lekker in de watten gelegd.

Bedankt Albus Hotel voor deze prettige kennismaking. Leuk om eens te zien hoe het hotel, waar ik dagelijks ongeveer langs fietst, er van binnen uit ziet en te ontdekken wat een bliss er in de buurt te vinden is.

Sabine de Witte