Hotel Highlight Travel

Hotel Highlight: Fatma sliep in citizenM Kuala Lumpur Bukit Bintang

fatma citizenM Kuala Lumpur bukit bintang

Een droom: op vakantie in eigen stad – hoe heerlijk is dat! Het concept heb ik altijd al erg aangenaam gevonden, omdat je zelfs als je vrij bent thuis, er altijd wel wat te doen is. En zodra ik een weekend weg ben, voel ik me vrijer dan vrij zonder behoefte om nog even te stofzuigen of een wasje te draaien.

En zo kon ik mijn geluk niet op toen ik hoorde dat er een citizenM opende in Kuala Lumpur. Voor Your Ambassadrice mocht ik een test sleep doen – wishes do come true! En het grappige is dat citizenM the home far away from home is – omdat het een unified concept of living is. Iedere kamer is vrijwel altijd hetzelfde, de supersonisch gecureerde kamer met ipad om alle gemakken te voorzien. Alleen het uitzicht varieert zo nu en dan.

Inchecken bij citizenM Kuala Lumpur Bukit Bintang; een ontvangst vol liefde

Omdat ik nog wat werk verplichtingen had te voldoen (lees: team building in een parcourspark) was mijn incheck pas om 12 uur ‘s nachts. Ik was nog niet eerder ‘nuchter’ in Bukit Bintang geweest, maar zodra ik voor de deur van het hotel stond was het alsof ik nooit was weggeweest! Fijn, zo’n hotel waar het niet uitmaakt hoe laat je binnen komt!

De ambassadors verwelkomden me met alle liefde die ze op dat uur nog te geven hadden, wat een flinke dosis was. Na het krijgen van een kleine rondleiding door de lobby, het zien van de lokale artiesten en kunstwerken was het dan tijd om het bed in te duiken. En of ik dat heb gedaan!

Na een heerlijke nachtrust in het mega bed, zelfs in het altijd wakkere Bukit Bintang, ben ik begonnen aan mijn ochtendroutine: een meditatie, stretches en journallen. Het verbaasd me iedere keer dat er nog zoveel mogelijk is in de kamers van het citizenM. Compact en toch dynamisch.Het ontbijt is rijkelijk uitgestald, maar ik besluit het te houden bij een kop koffie en een croissant. Het fenomeen buffet nodigt altijd uit naar maar dan nodig is en ik kan met trots zeggen dat ik voor less is more heb kunnen kiezen.

Een oase van rust in het levendige Bukit Bintang: de perfecte tussenstop in Kuala Lumpur

De prachtige lobby nodigt uit om nog extra te blijven hangen. Dit heb ik dan ook gedaan. Het valt pas op bij het zoeken naar de ultieme werkspot, dat er juist wel of niet is nagedacht over het lounge gedeelte. Mijn verlangen is altijd om op een fijne bank te werken, als ik dan niet achter mijn bureau hoef te zitten. Geen slecht woord over de banken, bijna al het meubilair lijkt linea recta uit de Vitra showroom te zijn gekomen – helemaal perfect. Ik leer later dat dat klopt, en een van de lange termijn samenwerkingen is tussen citizenM en Vitra. Echter, bieden deze zithoeken vrij weinig improvisatie ruimte voor je kopje koffie. De koffietafels staan een meter verder weg. En ook al voelen de armleuningen als een solide en toch zacht gevoerde tafel – ik durf het niet aan om er een groet van koffie op achter te laten. Toch net anders als thuis!

fatma kuala lumpur

Na wat deep work te hebben gedaan, de lobby was vrij rustig en akoestisch goed georganiseerd, check ik tevreden uit. Het hotel zal ik vaker aanschrijven als een goede tussenstop op je doorreis, je bent zo in het centrum voor die ene avond in Kuala Lumpur.

citizenM Kuala Lumpur Bukit Bintang review

Wat is er goed aan het hotel?
Prayer Rooms
Opmerkelijk en terecht: het hotel biedt net als alle hotels en gebouwen in Kuala Lumpur een Prayer Room aan.

Kunst
Het mooie van citizenM is dat ze altijd lokale artiesten naar voren brengen. Zo wordt de ruimte net iets persoonlijker en rijker aangekleed. De Kuala Lumpur locatie is vervuld met referenties naar jungle, tientallen kleuren en glinsterende ornamenten, erg Kuala Lumpur! 

Kamers
De kamers van citizenM herinneren me altijd aan hoe weinig een mens eigenlijk nodig heeft. Hoe effectief je ruimtes kan optimaliseren, zolang je de kwaliteit waarborgt. Want het bed – ik verbaas me er elke keer over – iedere keer weer zo lekker dat ik bijna niet kan slapen omdat ik continue mindful aan het voelen ben hoe LEKKER het wel niet is.

fatma in kuala lumpur

Wat kan er beter?
Locatie
Of het de ultieme plek is om meerdaags te verblijven weet ik nog niet zeker, nadat ik vertrok was het nog 20 minuten lopen naar de dichstbijzijnde LRT (metro). Dan klinkt dat nog dichtbij, niet? Echter, 20 minuten in 40 graden, dat is dan weer een ander verhaal. Dan raad ik het toch aan om vanaf KL Sentral een Grab te nemen voor 4 euro. Aan de overkant van de grote weg zit wel een mooie verborgen kunst en gallerijruimte met allerlei verschillende lokale artiesten en craftsmen: GM Bukit Bintang.

Sabine de Witte