amsterdam Hotel Highlight

Hotel Highlight: Hotel V Nesplein

hotel stories expositie

hotel stories expositie
Als je mij vraagt naar mijn favoriete spot in Amsterdam, is dit mijn standaard antwoord. Eigenlijk is niet het hotel, maar het restaurant The Lobby mijn lievelingsplek. Het eten is goed, de service vriendelijk en de inrichting helemaal mijn smaak. Wat is er nou leuker dan na een avond lekker eten en drinken meteen je hotelkamer in rollen?

Hotel V Suite Kamer 202

Zo’n logeerpartijtje had ik 2 weken geleden na een heerlijke avond eten en borrelen met vriendinnen. In plaats van op de tijd te moeten letten zo doorrollen naar je hotelkamer. Ik sliep in kamer 202, een suite. Een keer zo groot als mijn appartement in Amsterdam, zo is het helemaal leuk toerist in eigen stad spelen. De inrichting van de suite is vintage & design en de kamer is opgedeeld in 3 delen. Kingsize bed met matrassen van cocomat, mijn favoriet, heerlijk om diagonaal over het hele bed te kunnen slapen. Een zitgedeelte met tv, 2 comfortabele stoelen en een bureautje. Voor werk, een kop koffie, thee of nog een drankje na. En 2 prachtige (slaap)banken waar je lekker kunt hangen of een filmpje kijken. Achter de banken staat een stellingkast met snacks en drankjes, gratis koffie (Nespresso), thee (mr. Jones) en water (Earth water). De kleuren in de suite zijn behoorlijk donker, de fluwelen bank qua materiaal best zwaar, maar het geeft een retro gevoel en dit is helemaal mijn stijl. Je moet er wel van houden.

In deze video neem ik jullie mee in de suite

Hotel V Nesplein Suite

Hotel V Nesplein suite bed

Zithoek

Please my room sign

Zithoek en minibar

Minibar

Prijslijst Hotel V Nesplein minibar

Gang Hotel V Nesplein

Badkamer suite

Aangenaam verrast was ik door de mega badkamer, die in groot contrast is met de inrichting van de kamer; volledig wit. Een super grote rainshower (en handdouche, altijd fijn), apart toilet (plus punten), wasbak met genoeg bergruimte, veel handdoeken en heerlijke badjassen en slippers. Win. Ook de amenities zijn een feestje, van Pharmacopia, volledig natuurlijk en organisch, de geur van citrus (ook een persoonlijke favoriet) en niet alleen shampoo en shower gel, ook bodylotion, conditioner en een natuurlijke face wash. Het enige wat ik erg mis, en uiteraard bij dit logeerpartijtje zelf vergeten was, waren de wattenschijfjes/staafjes.

Badjas

Hotel V Nesplein tissues

Badkamer amenities Hotel V Suite Nesplein

Badjas

Na de overnachting zou ik het liefst hier gaan wonen. De locatie, het Nesplein is centraal maar rustig qua verkeer/uitgaanspubliek. Er is een terras waar je lang kunt genieten van de zon en als het Nes/Rokin straks helemaal zijn opgeknapt gaat het Nes hipper dan ooit worden (er komt een foodhal!)

The Lobby

Breakfast for champions

The Lobby is favoriet voor ontbijtmeetings, lunch, diner en borrel. Ontbijten doe ik er het minst, daarom was het extra leuk om uit m’n bed te rollen en mijn dag te beginnen met een warme deken van vriendelijkheid, vrolijkheid en lekker eten. Er zijn zoveel ontbijtopties; van homemade granola tot American Pancakes, wentelteefjes (de lekkerste van Amsterdam), fruit of ei. Ik start mijn dag met eggs norwegian en vers fruit, een stevig ontbijt want ik heb die dag een vol programma. Een fijne kickstart na een verblijf wat voelde als thuis zijn.

Ontbijt The Lobby Hotel V Nesplein Amsterdam Norwegian Eggs

Bedankt hotel V en team voor een heerlijk verblijf, jullie zijn en blijven mijn favoriet. Home away from home.

Sabine de Witte