Hotel Highlight

Hotel Highlight: Vesper Hotel Noordwijk

vesper hotel
De afgelopen jaren heb ik gemiddeld 1/3 van het jaar doorgebracht in hotelkamers. En eerlijk gezegd, zou ik dolgraag in een hotel willen wonen. De sfeer, de fantastische bedden, service en het mystieke eromheen, zoals je ziet in series. Vroeger was dat heel gewoon en Coco Chanel is met haar suite in het Ritz in Parijs mijn grote droomvoorbeeld. Deze keer ontvluchtte ik de drukte van Amsterdam met Koningsdag door op verkenning te gaan langs de Nederlandse kust. Ik streek neer in het Vesper Hotel, een boutique hotel in Noordwijk aan Zee met 27 verschillende kamers, aan de boulevard, met cocktailbar en bijzondere dining experience.

Vesper Hotel

Het Vesper Hotel is volgens eigenaren Martijn en Michiel van der Berg, broers, het eerste boutique hotel aan de Nederlandse kust. Het is gevestigd in een pand uit 1900 en in 2014 verbouwd, met behoud van een aantal originele elementen. De tegelvloer beneden in de lobby, de oude deuren bij de toiletten beneden, het glas in lood in het plafond. De rest van het interieur is een perfect gekozen mengeling van modern en design, antiek en snuisterijen. Er is een grote kast, die ik bij binnenkomst meteen tot rariteitenkabinet heb gedoopt, die helemaal doorloopt naar het plafond en de lobby/bar en het restaurant. Hiervoor riepen de mannen de hulp in van architect Bart Akkerhuis. Net als de broers komt ook Akkerhuis van oorsprong uit Noordwijk, wat zorgt voor extra verbintenis met het hotel en de omgeving.

kabinet

lobby vesper hotel

Vesper; het moment dat de zon onder gaat

Vesper staat voor het moment dat de zon onder gaat, de dag overloopt in de nacht. Daarnaast is het natuurlijk een bekende cocktail, maar die ondergaande zon is van groot belang in het interieur van Vesper. Door de ramen reflecteert de zonsondergang naar binnen, waardoor alles de rood-oranje gloed krijgt, het het rariteitenkabinet prachtig wordt belicht en dat je overal uitzicht hebt op dit prachtige schouwspel van de natuur.
Alle kamers hebben themakleuren; okergeel, paars, rood, zeeblauw of, puur wit. Overal in het hotel hangen prachtige foto’s en kunstwerken aan de muur. De foto’s zijn soms een tikkeltje ‘X-rated’. Ik hou er wel van, maar kan me voorstellen dat oudere gasten daar misschien aanstoot aan kunnen nemen. De verzameling kunst is in samenwerking met galerie YellowCorner. De inrichting van alle kamers is strak modern, maar krijgt persoonlijkheid door de kunst en minimaal 1 stuk antiek in de kamer, helemaal zelf uitgezocht en meegebracht door de broers uit Frankrijk. Ook huidige interieurtrends als marmer en koper zijn op een natuurlijke manier in het interieur terug te vinden.
Dat persoonlijke benadering belangrijk is, blijkt meteen bij het inchecken; de receptie is een beetje verstopt, maar de hostess loopt zelf rond en is erg scherp op nieuwe gasten. Geen haast met inchecken, maar eerst lekker een drankje aan de Violet Hour bar, terwijl de bagage vast naar je kamer wordt gebracht. Bovendien heb je veel persoonlijk contact, zowel Laura als Anouk waren perfect op de hoogte wie welke gast is etc. Prettig! Kom je met de auto, dan kan je een parkeerkaart vragen en zo kun je voor €7,50 per auto per dag op de boulevard parkeren. Het hotel heeft een kleine wellness waar massages en schoonheidsbehandelingen worden gegeven. Het ontbijt wordt geserveerd tussen 07.00 en 12.00u, heerlijk die ruime tijden. Zo kunnen vroege vogels en laatbloeiers toch genieten van het altijd inbegrepen ontbijt. Dat zouden meer hotels moeten doen! Het hotel is een heerlijke plek om even de drukte van het alledaagse leven te ontvluchten, maar ook om een drankje te doen na een strandwandeling of zelfs om te vergaderen. In de wintermaanden kan het loft worden omgetoverd tot vergaderzaal. Ik kan slechtere werkplekken bedenken!
Het hotel heeft overal gratis wifi, dat lekker snel werkt. Goed voor working nomads die op een mooie zomerdag werk en strand eens willen combineren.

vesper hotel cocktails

violet hour bar

Rode kamer

blauwe kamer

lobby

plafond vesper

Vesper Loft

Vesper Hotel Loft

De witte Grand Vesper suite

Een beter passende kamer had ik me niet kunnen indenken, ik verbleef in de witte Grand Vesper suite. Puur, wit, met een balkon aan de zij- en voorkant zodat je altijd kunt genieten van het uitzicht op zee en de zon. De suite heeft een kingsize bed, ik denk dat het zelfs het grootste bed is waar ik ooit in heb geslapen. Verder staat er in de kamer een klein bureau, wit leren Eames, een antieke kast met daarop een Illy koffiezet apparaat, waterkoker (score) er is een tv, bad met uitkijk op zee, rainshower met licht, geluid en stoom en er is een eigen sauna. Heerlijk na uitwaaien op het strand of na het diner. De sauna wordt lekker heet, dus ik dook lekker loom het bed in. Echt luxe dat je niet in je badjas door het hotel hoeft voor een saunabezoekje. De amenities zijn overal in het hotel hetzelfde, van Cinq Mondes uit Parijs. Iedere kamer heeft een handzeep, showergel, shampoo, conditioner en bodylotion en ik vond ze erg fijn, vooral omdat ze niet te zoet of mannelijk roken. De kastdeuren zijn afgewerkt met leertjes, grappig en herkenbaar, want dat heb ik thuis ook.
De ruimte is groot, licht en het uitzicht is prachtig. Ik kan de hele dag naar de golven kijken. Bovendien is het super geluidsdicht, je hoort geen verkeer van buiten of andere gasten als de ramen en deuren dicht zijn. Je kunt de kamer verduisteren met gordijnen, zelf vind ik het altijd lekker om wakker te worden van het daglicht. Prettig om een keuze te hebben.

uitzicht witte suite

bad

amenities

grand vesper suite

grand vesper suite

Vesper Experience

Behalve heerlijk slapen, kun je er ook heerlijk eten. Ik genoot van een 3-gangen Vesper Experience, het verrassingsmenu van de chef. Er wordt uiteraard rekening gehouden met allergieën en voorkeuren. Een hele smakelijke verrassing, ik had voor een klein boutique hotel niet zulke gastronomische kwaliteiten verwacht. De keuken is werelds, het voorgerecht is bijvoorbeeld Aziatisch, het hoofdgerecht wat klassiekere Franse keuken en het dessert heeft een moderne twist. Bij de Experience kun je kiezen voor een wijnarrangement, waarbij de wijnen perfect worden afgestemd op de gerechten. Een absolute aanrader, helemaal bij zonsondergang. Dat geeft de sfeer in de lobby en ook de gerechten natuurlijk een extra touch.

vesper experience voorgerecht

dessert

ontbijt
Er was even miscommunicatie bij het ontbijt, maar er werd snel geïmproviseerd en het was heerlijk. Verse sapjes, scrambled eggs, fruitsalade, precies zoals een hotel ontbijt hoort te zijn.

Tegenover Vesper Hotel zitten strandtent Bries en Het Zuiderbad, van dezelfde eigenaren, voor een hele complete beach experience. Overigens kun je ook gebruik maken van de fitness- en wellness faciliteiten iets verderop, als je dat wenst wordt je met de Vesper auto gehaald en gebracht. Slim!

Het Vesper Hotel ziet er niet alleen prachtig uit, de service is er uitstekend en persoonlijk, de ligging aan het strand is perfect en ze snappen hier dat luxe hem in de kleine dingen zit. Ik weet welk welk strand ik dit jaar ga opzoeken als het weer het toe laat. Noordwijk is the place to be en het terras moet nog getest!
En de website is alvast een opwarmertje voor al je zintuigen, prachtig!

Bedankt Laura, Anouk, Michiel en Martijn en team voor deze prettige kennismaking. Jullie zetten de Nederlandse kust op een heel prettige manier op de kaart, mijn complimenten. Heerlijk om even op te laden aan het strand en wat een geluk met het heerlijke weer maandag.

Sabine de Witte