Reistips

Hotel Highlights: blooming Hotel Bergen.

De afgelopen jaren heb ik gemiddeld 1/3 van het jaar doorgebracht in hotelkamers. En eerlijk gezegd, zou ik dolgraag in een hotel willen wonen. De sfeer, de fantastische bedden, service en het mystieke eromheen, zoals je ziet in series. Vroeger was dat heel gewoon en Coco Chanel is met haar suite in het Ritz in Parijs mijn grote droomvoorbeeld. Daarom wil ik nu iedere week een hotel waar ik heb geslapen highlighten. Vandaag de review van het blooming Hotel in Bergen, waar ik op uitnodiging van Weekendjeweg.nl kennis mee maakte.

blooming Hotel; groene bossen, zandige stranden, zachte bedden

Bergen is zo’n heerlijk idyllisch schildersdorpje, omringd door bossen en duinen. De zee is te ruiken als je in het centrum bent en de wind de goede kant op staat. Als je ergens kunt uitwaaien, dan is het hier. Na een paar drukke weken sloot ik mezelf een avond en halve dag op in een hotelkamer in het blooming hotel. Om lekker te kunnen schrijven, overdwars in het veel te grote en lekkere coco-mat bed te liggen en lekker uit te waaien.
Het hotel werd in 2011 gerenoveerd en is inmiddels een hypermoderne uitvalsbasis voor gezinnen, jonge stellen, vriendinnen en families. Behalve overnachten is het ook een bekende locatie voor vergaderingen en business meetings.
blooming telt 124 kamers in 9 verschillende types. Ik verbleef in een Waterfront Suite, met uitzicht op de binnenplaats, de spa en het zwembad dichtbij en een zee aan ruimte. De kamer is geschikt voor 2 volwassenen en heeft plek voor 2 kinderen, is voorzien van een jacuzzi en stoomdouche, waterkoker en tv. In het hele hotel is wifi gratis beschikbaar. Nadat ik mezelf eerst heb gestationeerd op de designbank met een kop mr. Jones thee en vers fruit om verhalen te tikken, besluit ik na een uur in de jacuzzi te stappen, de stoomdouche te proberen en uiteindelijk loom in bed te ploffen. Zoveel luxe in een kamer moet natuurlijk uitgetest worden. Zowel de jacuzzi als stoomdouche zijn heerlijk, er ligt zelfs een bruistablet klaar. De douche is voorzien van een bankje waar je heerlijk kan hangen (ik stap het liefst met een kop thee onder de douche om er onder te blijven staan tot ik rimpelhanden krijg). Het enige wat ik mis in de badkamer zijn amenities. Er zit een zeepdispenser in de douche aan de muur, that’s it. Geen watje, wattenstaafjes etc. Die zijn tegen betaling verkrijgbaar. Dat vind ik echt een minpunt, door alle luxe hotels waar ik verblijf ben ik een luie inpakker geworden en ga ik er vanuit dat dit soort essentials gewoon in iedere hotelkamer liggen. Wel is het design overal goed doorgedacht en op elkaar afgestemd en ben ik verliefd op de blauwe accenten. Die ga ik ook in mijn huis gebruiken!
De volgende ochtend aan het ontbijtbuffet kijk ik mijn ogen uit. Zo uitgebreid, vers gebakken brood, fruit, losse thee. Een feestje op de vroege morgen. Na het ontbijt ga ik erop uit om even uit te waaien op het strand, mijn hoofd leeg te maken en nieuwe schrijfinspiratie te zoeken.
blooming ligt op fietsafstand van het strand en is met het OV prima te bereiken met het stadsvervoer wat voor de deur stopt. Toch is het hotel vooral ideaal als je op locatie wilt ontspannen, je wilt opsluiten in een luxe hotelkamer of een romantische getaway voor 2 wilt.

blooming hotel in beeld:

blooming-breakfast

blooming-brood

blooming-bubbelbad

blooming-detail

blooming-douche

blooming-garderobe

blooming-hotel-ingang

blooming-inspiratieruimte

blooming-kameruitzicht

blooming-lobby

blooming-love

blooming-ontbijtbuffet

blooming-quote

blooming-restaurant

blooming-thee

blooming-water

blooming-welkom

blooming-werkarea

blooming-zitgedeelte

blooming-cocomat

blooming-thee-assortiment

Sabine de Witte