Reistips

Hotel Highlights: Union Øye

De afgelopen jaren heb ik gemiddeld 1/3 van het jaar doorgebracht in hotelkamers. En eerlijk gezegd, zou ik dolgraag in een hotel willen wonen. De sfeer, de fantastische bedden, service en het mystieke eromheen, zoals je ziet in series. Vroeger was dat heel gewoon en Coco Chanel is met haar suite in het Ritz in Parijs mijn grote droomvoorbeeld. Daarom wil ik nu iedere week een hotel waar ik heb geslapen of een hotel wat ik zelf aan zou raden highlighten. Deze week een aanrader in Noorwegen: Hotel Union Øye.

Tijdmachine

Zodra je over de drempel van dit hotel stapt lijkt het alsof je een reis met een tijdmachine gemaakt hebt. De tijd heeft er letterlijk stil gestaan, maar wel op een goede manier. Het hele gebouw ademt het overweldigende comfort van ouderwetse luxe en behaaglijkheid uit. Het Union Øye staat redelijk in the middle of nowhere en is daar oorspronkelijk gebouwd om hikers en wandelaars te bereiken, maar het hotel werd al snel bij een veel breder publiek bekend vanwege haar geweldige service en heerlijke sfeer. Er zijn 27 hotelkamers die allemaal anders ingericht zijn. Omdat het hotel door de jaren heen onwijs veel beroemde en bijzondere gasten heeft gekend, draagt iedere kamer de naam van een oude gast. Zo heeft onze eigen koningin Wilhelmina er een optrekje, maar ook de schrijver van de Sherlock Holmes boeken.

union-oye-hotel-noorwegen

Dit hotel is echt een levend sprookje en staat garant voor een verblijf in heerlijke luxe. Zou jij er niet wel eens willen overnachten?

Sabine de Witte