Travel

Hotel Inspiration: inspiratie voor thuis

Hoe heerlijk is het om er even tussenuit op te gaan in een andere omgeving, misschien wel anders als die je thuis gewend bent. Ik kan zelf altijd erg genieten van een aantal nachtjes in een hotel en ik probeer er ook interieur inspiratie voor thuis op te doen. Uiteraard ga ik uit van een mooi, luxe hotel op een prachtige plek…

Wat mij altijd het meest opvalt aan de interieurs in hotels:

  • 1. Kleur en prints
    Laten we eerlijk zijn, vaak is het contrast tussen hoe je inrichting er thuis uitziet en het hotel waar je verblijft erg groot. Een voorbeeld voor mij is het hotel waar ik laatst in Stockholm verbleef, prachtig maar wel erg veel tierelantijn en kroonluchters naar mijn smaak. Dit hoeft niet te betekenen dat je er geen inspiratie zal opdoen, kijk bijvoorbeeld naar kleine details als subtiel kleurgebruik, die ene mooie lamp in de hoek, en het gebruik van bijvoorbeeld kunt of foto’s aan de muur. Je hoeft niet te denken aan een letterlijke kopie maar bekijk het vooral in het geheel. Een voorbeeld: In een hotel waar ik laatst verbleef in Antwerpen hadden ze mooie zwart/wit foto’s van de stad in zwarte lijsten op een bijzondere manier opgehangen. Ik heb de foto’s van de stad vervangen door prachtige foto’s van oude filmsterren en deze op dezelfde manier opgehangen. Een compleet ander effect met hetzelfde idee!
  • 2. Inrichting
    De inrichting van een hotel is ook altijd verrassend, zeker de gezellige hoekjes in de lobby vindt ik altijd leuk om te zien. De stoelen (vorm, en vooral de stof/print) in combinatie met een gezellig tafeltje met boekjes van de stad of juist stijlvolle coffeetable books. Geeft toch altijd weer een beetje inspiratie voor thuis, of trekt je over de streep om wel dat behangetje te nemen met die print, of juist een extreme kleur op je muur aan te brengen.
  • 3. Decoratie
    Qua decoratie kan ik in sommige hotels echt zoveel inspiratie opdoen, zeker in de badkamer. Hoe de zeepjes, handdoekjes en andere toiletartikelen worden gepresenteerd geven toch altijd wel een gevoel van luxe. Ook dit neem ik graag over thuis, een mooie schaal in de stijl van mijn badkamer met een aantal artikelen, kleine handdoekjes om je handen en/of gezicht aan te drogen en natuurlijk om het af te maken een chique whiskeyglas om ’s avonds de vitaminen mee weg te spoelen. Om het helemaal af te maken wat geurstokjes die de badkamer net dat beetje extra geven, wat een luxe.

Ondanks het feit dat ik het gevoel heb voor altijd in een hotel te kunnen blijven ben ik altijd weer blij als ik thuis ben, lekker in mijn eigen huis, en dan vooral in m’n eigen bed. Met deze bovenstaande tips heb ik eigenlijk het beste van 2 werelden gecombineerd, het luxe gevoel van een hotel maar dan wel lekker in mijn eigen huis. Geen geld om telkens in dure hotels te slapen? Pinterest is your best friend, daar vind je de mooiste foto’s van heel veel hotels!

Fotocredits:
The Hoxton Parijs/Hotel the Serras Barcelona
Uitgelicht: Hotel Julien Antwerpen
Hotel Doisy Etiole Parijs
Hotel Providence Parijs

Sabine de Witte