Reistips

Hotel stay: Het Oude Postkantoor in Brummen

Het Oude Postkantoor in Brummen

Onverwachte tripjes zijn vaak nog leuker dan de geplande. Zo ook vrijdag, een onverwacht bezoekje aan Duitsland, terug gekomen met ’the new iPad’ vanuit Oberhausen. Omdat ik de volgende dag in Zutphen bij Bonbonatelier Janson aan het werk ging (heerlijk tussen de paaseieren!), was het zonde om vanuit het oosten terug te rijden naar Amsterdam om zaterdagochtend vroeg in de trein te stappen, om weer naar het oosten te gaan. Zo belandde ik onverwacht in Brummen, een klein en schattig dorp vlakbij Zutphen. Een nachtje logeren in Het Oude Postkantoor. Een prachtig hotel in het oude postkantoor, met 4 kamers. Grappig hoe een overnachting in eigen land ineens kan voelen alsof je kilometers van huis bent!

hotel brummen

Klassiek modern

Het Oude Postkantoor is een geweldige mix van oude elementen (de buitenkant, de entree met de oude vloer), klassieke items als een vleugel en kroonluchters, gecombineerd met IKEA minimalisme en design. De kamer was heerlijk ruim, met een mooie houten vloer, knusse kleedjes, veel licht en wit met hout. Een combinatie waar je bij mij al snel scoort. Clean, maar met een warme uitstraling. De kamer waarin ik overnachtte was de Postkamer, de vroegere kantine voor postbodes. De andere kamers zijn de centrale, de wachtkamer en het loket. De andere kamers zijn vergelijkbaar, met bij de ene een terras en de ander een klassiek bad (op pootjes). Door de rustige ligging, de tuin en het groen overal, kreeg ik een heerlijk vakantiegevoel. Bijzonder, in Amsterdam valt het me op als ik ergens groen, bos of gemaaid gras ruik, zodra ik in het Oosten ben kan ik niet anders dan diep blijven inademen en de geur van buiten opsnuiven.

Brummen Het oude postkantoor

brummen postkantoor hotel

Ontbijt Engelse stijl

Na een heerlijke nachtrust, lekkere douche en badjas sessie (hotelkamers met badjassen, +1) werd het ontbijt geserveerd. Met klassieke muziek, prachtig servies en vers gebakken brood, leek het net alsof ik in een landhuis in Engeland wakker werd. Heerlijk om zo de dag te beginnen. Lekker relaxed, krantje er bij en rustig de dag beginnen. Ik had er zo de hele ochtend kunnen zitten, maar de chocolade plicht riep.

hotel ontbijt het oude postkantoor brummen

Wat ik je brom, dat Brummen gaat je bevallen!

De spontane get away was een welkome afwisseling en Brummen is prachtig. Statige huizen, veel groen en een mooie omgeving. De gastheer bij het Oude Postkantoor weet hoe hij het zijn gasten zo goed mogelijk kan maken, kan je vertellen waar je in de buurt moet zijn voor wandelingen, fietstochten, goede restaurants, fijne koffie en andere leuke dingen. Wil je er even tussenuit zonder meteen naar het buitenland te moeten, dan kan ik je de gastvrijheid van Brummen aanraden! Het *** hotel was een vijf sterren beleving, ik heb er echt van genoten.

hotel het oude postkantoor brummen

[google-maps width=500 height=325]

Sabine de Witte