Travel

Hotels; 5 dingen waar je mij als gast heel blij mee maakt

conservatorium-hotel-sabinedewitte
Hotels, you hate them or love them. Ik zou er het liefst in willen wonen qua gemak en comfort en durf mezelf wel een ‘professional sleeper’ te noemen, als ik kijk naar het aantal hotels waarin ik heb geslapen. Wat zijn nou de dingen die mij heel blij maken en een 5-sterren experience waarmaken?

 • Amenities; niet alleen een goede shampoo en conditioner, ook wattenschijfjes en wattenstaafjes (mijn verslaving, weet je hoe multifunctioneel die zijn?
 • amenities

 • Waterkoker; ik ben verslaafd aan thee en neem vaak mijn eigen favoriete thee mee. Tegenwoordig staat er op een beetje hotelkamer vaak een luxe koffie apparaat, maar een waterkoker ho maar. Soms is het omdat de waterkokers qua design niet in de kamer passen, soms is koffie wel complimentary maar moet je voor thee betalen. Je wilt toch dat gasten zich thuis voelen? Kleine moeite, groot plezier imho. Oh, en vanzelsprekend, complimentary mineraalwater. Want thee zetten van chloor water, is net zoiets als dweilen met de kraan open.
 • waterkoker

 • Speaker voor iPhone; hoewel ik zelf een fijne Jawbone Mini speaker heb en een wat grotere speaker aan het testen ben, is een speaker in de kamer volgens mij enorm van deze tijd. Je eigen muziek kunnen luisteren maakt dat je je meteen thuis voelt en dat is wat je je gasten natuurlijk wilt bieden.
 • Badjas; instant luxe gevoel! Heerlijk om in je badjas door de hotelkamer te banjeren, ik krijg er echt een gevoel van verwennerij van. Ook als ik niet de spa in ga en niet net onder de douche vandaan kom, stiekem is er niets lekkerders dan in je badkamer in de hotelkamer blijven!
 • badjas

 • Roomservice; als ik op reis tijd heb en mezelf echt in de watten wil leggen, dan bestel ik roomservice. Het liefst voor ontbijt, om zo lang mogelijk lui in het hotelbed te kunnen liggen. Ik doe dat dan wel de laatste dag van het verblijf, zodat ik niet ’s avonds tussen de broodkruimels lig.
 • Wil je mij als hotelgast helemaal blij maken? Een handgeschreven briefje en je hebt me. Niet eens gratis bubbels of chocolaatjes, maar een briefje waaruit blijkt dat je moeite hebt gedaan wie ik ben en waarom ik er ben. Zoals bijvoorbeeld het Banks Mansion hotel.

  persoonlijke-notitie

  Sabine de Witte