amsterdam

Hotspot alert: dit zijn de nieuwste Instagram-proof hotspots

De trend van nieuwe hotspots blijft doorgaan, het ene na het andere unieke concept schiet als paddenstoel uit de grond. Allemaal kleurrijk: van warm groen – qua planten en op de muur – tot blauw en natuurlijk millennial roze. Sowieso Instaproof interieurtjes waar je vrolijk de drempel over stapt. Een lijstje van de nieuwste Instagram-proof plekken die je zeker op je to do list moet zetten!

Instagram-waardige hotspots

Bar Kantoor – Haarlemmerweg 8, Amsterdam


‘Ik ben nog even op Kantoor’ is met de komst van Bar Kantoor een oprecht excuus. Bar Kantoor is gevestigd in de voormalige kantoren van de Westergasfabriek, toen het nog een fabriek was. Zo’n naam vraagt om de nodige kantoorhumor: in het interieur, op social media, in de events en de cocktails.
Daarnaast is het menu van Bar Kantoor is compleet biologisch. De keuken werkt veel met fermenteren en wecken om de houdbaarheid van seizoensproducten te verlengen. Ook is de wand achter de bar een aquaponics wand; een planten-muur met twee grote aquaria erin. Het is een oude techniek om kruiden en groenten te verbouwen en vissen te houden, waarbij de mest van de vissen meteen de voedingsstoffen voor de planten zijn. Dit circulaire systeem maakt het duurzame verhaal af. Nina mocht het voor de opening al even testen en is enthousiast!

The Birdhouse – Plantage Middenlaan 46, Amsterdam


The Birdhouse haalt ‘t buitenleven letterlijk naar binnen. Met de vogeltuin van overbuur Artis als inspiratiebron vormen de elementen water, lucht en aarde de basis van een design dat veel botanische invloeden, organische vormen en rijke kleurpaletten bevat. Het menu van deze stedelijke jungle brengt everything in bowls and the rest on toast: wereldse gerechten in schaaltjes of internationale sandwiches voor lunch. The Birdhouse brengt, zoals haar inspiratiebron dat met vogels doet, verschillende types samen. Moeders maken met hun kroost een stop voor een kop koffie of warme choco met (gezonde) snack. Flexwerkers met grootse plannen zitten aan een stevig ontbijt. Vrienden en familie borrelen met klassieke cocktails om daarna over te gaan in een uitgebreid diner. Ik sta te popelen om dit te testen, want zowel Artis als de Plantagebuurt zijn stiekem wel favoriet in de stad!

NOMADS – Oranje-Vrijstraatkade 55, Amsterdam


Het kersverse restaurant NOMADS in Amsterdam Oost is een ticket de wereld(keukens) rond. Om de zoveel maanden serveren deze Amsterdamse nomaden een compleet andere cuisine. Grote gevestigde landen laten eigenaren Mutsaers en Kin aan zich voorbijgaan. NOMADS trekt langs nog weinig bewandelde paden om onontdekte smaken te vinden en inspiratie op te doen voor hun volgende bestemming. Hun shared dining concept past hier natuurlijk perfect bij, want zo kun je van alles een beetje proeven. First stop: Peru.

Door de fifty shades of blue en de enorme hoeveelheid planten waan je je voor even in een tropisch paradijs. Het zorgt voor een vrolijk, kleurrijk geheel, wat natuurlijk perfect past bij hun Peruaanse keuken. Mede door de enorme serre aan de voorkant is het een fotogenieke en fijne locatie met veel daglicht. Kijk, dat vinden we als reis- en food fanaten een heerlijke combi!

Bougainville – Dam 27, Amsterdam


Wie door de gietijzeren poorten naar binnen treedt in het historische pand van droomhotel TwentySeven aan de Dam waant zich even ver buiten Nederland. In restaurant Bougainville reiken chefs naar de sterren met hun à-la-carte menu. Laat je zintuigen prikkelen door hun unieke menu terwijl je geniet van een panoramisch uitzicht over het centrum van Amsterdam. Ook leidt Lendl Mijnhijmer je graag door de wijnkaart. Zijn kennis en kunde is half mei nog bekroond met de Trophée Henriot 2018. Met deze prestigieuze prijs bewijst hij zichzelf als de meest getalenteerde en beste sommelier van Nederland.

Of je nu kiest voor een intiem diner voor twee of graag feestelijk uit wil pakken aan de chefs table; Bougainville is de uitgelezen locatie voor een culinaire avond uit. En mocht je na het diner het sprookje nog niet willen verlaten kan je aan de bar in TwentySeven aanschuiven voor een – of twee – unieke cocktails. Een review hiervan kun je binnenkort verwachten!

The James – Aert van Nesstraat 25, Rotterdam


Rotterdam heeft alles voor een fijn weekendje weg! Of je nu voor de architectuur, het winkelen of uitgaan gaat, deze stad barst van de levendigheid en creativiteit. Ook op het gebied van food en hotels doen ze weinig onder aan Amsterdam. Een weekendje Rotterdam plannen dus!

Verblijven doe je dan in het onlangs geopende hotel The James, midden in het centrum, vlakbij de Coolsingel. Dit driesterrenhotel biedt alle luxe en comfort die je mag verwachten zonder overbodige weldaad als een zwembad of in-house restaurant. Rotterdam heeft zelf immers zoveel te bieden! Tip: maak zeker een praatje met het personeel. Zij zijn echte Rotterdam-kenners en vertellen je graag over the places to be.

MEDDENS – Kerkstraat 112, Hilversum


Aan de Kerkstraat opende onlangs Hilversums nieuwste ontmoetingsplaats. Gevestigd in het voormalige en gelijknamige warenhuis, gonst het bij restaurant MEDDENS vanaf de lunch tot aan het diner en de middernachtelijke drankjes. De komst van het restaurant geeft een positieve impuls aan het Hilversums horeca-aanbod en creëert een toegankelijke plek voor dertigplus. Deze stijlvolle hotspot in hartje Hilversum voert een internationaal menu met vis in de hoofdrol. Het kleurrijke design van De Horeca Fabriek geeft elke verdieping een eigen karakter en zorgt ervoor dat je je als een vis in het water voelt bij MEDDENS.

Sabine de Witte