Instagram

Follow Me!

Hotspots

Hotspot: Andy Wahloo Parijs

14/09/2014
Reading Time: 2 minutes

Ik hou van de gezellige stadssfeer in Parijs, van de boulangeries en de overvolle cafés. Er zijn genoeg redenen voor mij om steeds terug te gaan naar de city of lights. Wanneer ik er ben probeer ik altijd nieuwe plaatsen te ontdekken. Zo hoorde ik over de hippe bar Andy Wahloo.

andy-wahloo-menu

De naam Andy Wahloo

De naam van de bar is een leuke twist van de naam van de beroemde pop-art kunstenaar Andy Warhol. In het Arabisch betekent Wahloo “Ik heb niets”. Wat ironisch is, gezien eigenaren Akim en Mourad Mazour de bar decoreerden in de style van de jaren 70 met kunst en nog veel meer dan niets. Mourad Mazour is de succesvolle eigenaar van meerdere restaurants en is vooral bekend om zijn restaurants Momo en Sketch in Londen. Het is een man met passie voor eten en geeft om het hart en de ziel van elk restaurant dat hij bezit. Andy Wahloo openende hij samen met zijn broer Akim. Akim, is ook eigenaar van hotspot restaurants 404 en een van Sabine’s favorieten, Derrière, die naastgelegen zijn en een binnenplaats delen in de Marais.

interieur-andy-wahloo-paris

Andy-Wahloo-bar

Ambiance

Andy Wahloo is een beetje verstopt in het 3e arrondissement achter grote deuren en voorbij de gezellige binnenplaats, waar je ook kunt eten en drinken. De bar is comfortabel klein en gekleed in Marokkaanse stijl met trendy kunstwerken en Louis Vuitton motieven. Gedurende de dag kun je wegzinken op comfortabele kussens met een muntthee in hand a la Marokkaanse stijl. Maar als de avond valt en het kaarslicht de bar begint te sieren, beginnen de cocktails en Noord-Afrikaanse wijnen te stromen. Naast een indrukwekkende collectie van drankjes kun je ook een aantal Arabische tapas bestellen. Als het buiten donkerder wordt begint de muziek binnen luider te spelen en wanneer de DJ begint te draaien wordt de dansvloer overvloed met een gezellige menigte.

andy-wahloo-bar

Andy-Wahloo-paris

Geopend van dinsdag tot en met zaterdag
69, rue des Gravilliers
Tel: 01 42 71 20 38
(happy hour 5pm to 8pm)

Sabine de Witte

Reisjournalist at YourAmbassadrice
(Reis)Journalist en Content Creator. Voor altijd nieuwsgierig en op zoek naar de meest bijzondere plekken op het gebied van luxe reizen, lifestyle, gastronomie en design
Sabine de Witte

Instagram

Follow Me!