amsterdam Hotspots

Hotspot: BOTERHAM

Yes, een nieuwe hotspot in Oost. Op een hele handige plek, naast de HVA, de Wibautstraat en vooral voor mij fijn, vlakbij kantoor. BOTERHAM is een concept store en broodjeszaak. Ik nam er een kijkje en ik geloof dat ik een nieuwe hangout heb ontdekt om de dag relaxed te beginnen.

boterham-detail

boterham-eiersalade

boterham-cadeaus

Echte BOTERHAMMEN

Bij BOTERHAM serveren ze ‘Hollandse’ boterhammen met een flinke laag beleg. Geen lullige broodjes, maar een flinke hap. Alles is vers en zelfgemaakt. Mijn dag begint stevig met een boterham met Lisa’s Eisersalade. De rabarbertaart klinkt heerlijk op een dag als vandaag, net als de verse sapjes. Veel bio en puur eten. Dat zie je ook terug in de producten die ze verkopen: boeken over vergeten groente, zelf soep maken. Het interieur is helemaal mijn smaak. Een grote kabinetkast van hardboard, gemaakt door Thijs de Vries van OneSevenTree. Verder veel vogels, koperbuizen waar de lampen in zijn gemaakt en vintage/tweedehands meubilair. Je kunt hier ‘s ochtends terecht voor een kop koffie, een lekkere lunch of om te werken in een inspirerende omgeving.

BOTERHAM openingstijden

Bij BOTERHAM kun je terecht van
maandag tot en met vrijdag tussen 9.00u en 17.00u en
op zaterdag (neem lekker je krantje mee) van 11.00 – 17.00u.

Er is gratis WIFI (wachtwoord bammetje), je kunt buiten zitten en het is een goede plek om een cadeautje te scoren voor mensen die van vogels, interieur en/of eten houden.

boterham-kabinet

boterham-assortiment

boterham-interieur

Wat is er zo leuk: uilen, koper, simpel maar lekker eten
Wat kan er beter: betalen kan alleen met pin, geen credit card of cash. Ik vind alleen pin erg beperkt, zeker voor de locatie, naast de HVA.
Extra punten: voor het interieur

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte