amsterdam Hotspots

Hotspot: Brasserie Halte 3

Amsterdam West is lekker in beweging. Na de opening van Hotel De Hallen is de pas geopende Brasserie Halte 3 een nieuwe hotspot in deze buurt. Als Parijs-fan ben ik gek op brasseries; goed en betaalbaar lekker eten, verse ingrediënten en een informele sfeer. Dat zie je goed terug bij Halte 3. Een brasserie met klassieke gerechten, klassiekers met een moderne twist en een aantal simpele, maar goed uitgevoerde gerechten.

Stop bij Halte 3

De brasserie is perfect voor een kop koffie met taart en een krantje op een slow morning, een uitgebreide lunch met vriendinnen en wijn, of voor een dinner. De menukaart is uitgebreid maar vriendelijk voor je portemonnee. Voor € 60,- kun je hier prima met z’n tweetjes eten inclusief glas wijn. Geen zin om iets te eten of wil je liever iets hartigs bij je cocktail? Ook dat kan. Je kunt de hele dag terecht bij Brasserie Halte 3.

oesters

ravioli

kaasplank

Interieur

Het interieur van Halte 3 is een combinatie van modern industrieel met een klassieke brasserie twist. Onmisbaar zijn de originele tramrails, die je bij binnenkomst rechtstreeks richting de bar brengen. De mix van deze inrichting maakt het een lekker lichte plek die een beetje doet denken aan Café Amsterdam, George en Riva. Zelf noemen ze het een combinatie tussen vintage en chique, ik vind het laagdrempeliger dan dat. Toegankelijk, goed ingewerkt en vriendelijk personeel, mooie gerechten. De komende weken zetten ze de puntjes op de i qua inrichting, maar geloof me, met zo’n terras en een all day, all night accessible concept gaat deze plek een hele populaire worden!

halte 3 02

Reserveren doe je door een mailtje te sturen naar info@halte3.nl.
Bellamyplein 51, Amsterdam

Sabine de Witte