Hotspots

Hotspot: Juttu Antwerpen, van outdoor naar conceptstore

Tot vorig jaar was het dé place to be als je op zoek was naar een stevige rugzak voor een paar maanden backpacken in Azië en Australië of een goede tent voor een weekje kamperen in de Ardennen. Wie nu het pand aan de Meir in Antwerpen binnenloopt, voorheen een grote outdoor en adventure store, herkent de zaak niet meer terug. De grote winkel in hartje Antwerpen is eind vorig jaar omgetoverd tot concept store Juttu, die een mix brengt van Belgische en internationale merken.

Conceptstore Juttu

Zodra je binnenloopt in de 700 vierkante meter grote winkel zie je dat je hier niet alleen komt voor kleding – van fijne basics tot jurkjes met gekke prints – maar dat je er ook mooie woonaccessoires, beautyproducten en biologische hapjes en drankjes kunt krijgen. Juttu – wat Fins is voor storytelling – verkoopt meer dan honderd verschillende merken. Sommige ontwerpen zijn van Belgische bodem, maar ook internationale ontwerpers hebben er een plekje.

IMG_0840_YA

IMG_0826_YA

Juttu: his, her, origin, werelds en authentiek

De concept store is opgedeeld in vijf corners: his en her, origin – werelds en authentiek-, air  – natuurlijk en down to earth – en de Majestic corner – clean & chique. Veel verschillende stijlen, maar toch heeft Juttu een duidelijke rode draad. Je ziet veel natuurlijke kleuren en materialen, lichte stoffen en de winkel heeft een no-nonsense uitstraling. De mode doet denken aan de stijl die je veel in het Scandinavische straatbeeld ziet: simpel, maar nooit saai en gemaakt van goede materialen. Naast de vaste merken is er ook een pop-up space waar wisselend een jong creatief talent of een origineel design in de spotlight staat.

IMG_0818_YAjutta3

Achter de bar op de bovenverdieping staan een paar tafels en lekkere stoelen waar je met een drankje kunt neerploffen en vanwaar je uitkijkt over het winkelende publiek op de Meir. Dankzij de grote ramen heb je een goed uitzicht en is het één van de beste plekjes aan de drukke winkelstraat voor een korte break tijdens het winkelen. Boven een van de kledingrekken hangt de quote ‘Why fit in when you were born to stand out?’ en dit citaat had niet beter bij Juttu kunnen passen. Tussen al het geweld van de grote ketens als Forever 21, Zara en H&M op de Meir is Juttu een fijne nieuwe aanwist voor one of a kind stukken. Een niet te missen hotspot tijdens een dagje of weekendje Antwerpen!

hotspot juttu antwerpen

Sabine de Witte