amsterdam Hotspots

Hotspot: Louis

Nu ik weer met kantoor in het centrum zit, ben ik snel geneigd om naar de usual suspects uit te wijken voor thee, een koffiemeeting, lunch etc. Een sapje bij Dr. Blend, lunch bij HotelV of Vinnie’s Deli. Nu dwing ik mezelf om 1x per week op zoek te gaan naar iets nieuws. Zo stuitte ik vorige week op Louis.

Louis: coffee, bar & lunch

Louis zit aan het Singel op een prachtige hoek. Ik werd vooral aangetrokken door de typografie op de ramen, de opvallende blauwe bar en de rode kater in de vensterbank. eenmaal binnen werd ik aangenaam verrast door de grootte, de gezellige hoekjes en knusse tafeltjes. Ik werk mijn mail weg bij een handzame lunch, een tosti met salami en een muntthee. Het is nog ruim voor lunchtijd en lekker rustig. Mijn tafeltje zit ietwat schuin en als je goed kijkt zie je dat het pand behoorlijk scheef is. Best charmant, maar niet goed voor je zithouding merk ik al snel. Het wordt langzaam gezellig druk, de oranje kater komt me opzoeken en het interieur is prachtig.
De service laat nog wat te wensen over. Als ik binnenloop staat er een wat oudere dame, die alleen van achter uit de keuken komt als er nieuwe mensen binnen komen. Vragen om een extra ketchup bij de tosti is onmogelijk zonder van je plek af te komen. Jammer! Iets later krijgt ze jongere versterking, met duidelijk meer gevoel voor gastvrijheid en gevoel voor details. Tijd om daar lang van te genieten kan ik niet, mijn volgende afspraak roept, de nachos moeten nog even wachten.

Wat is er zo leuk: het interieur, de typografie en de veelbelovende kaart
Wat kan er beter: service en bediening. En vanuit hygi├źnisch oogpunt; knuffelen met de kat en dan eten of drinken bij gasten op tafel zetten. Goed bedoeld en daar kom je thuis misschien mee weg, niet in de horeca.
Extra punten: ik moet terug om de nachos (mijn guilty pleasure) te testen en de rode kat te knuffelen

Louis openingstijden

Je vindt Louis op
Singel 43

en kunt er terecht van 8.00u ‘s ochtends tot 1.00 am.

Sabine de Witte