design Hotspots

Hotspot: Ludwig Zwei

Ludwig Zwei Amsterdam

Ludwig ll: gaystijl in de Amsterdamse Reguliersdwars

Amsterdam werkte al even aan het ‘pimpen’ van de Reguliersdwarsstraat. Het moest hipper, leuker en veiliger maar ook mensen van buiten de ‘gayscene’ aanspreken. Dankzij welwillende ondernemers werd vrijdag de straat feestelijk heropend. Met ’s avonds als hoogetepunt de opening van Ludwig ll (Ludwig Zwei dus). Wederom een bar uit de Reinders-familie, die ook Bo-Cinq, Lion Noir, Jimmy Woo en andere Amsterdamse horeca hebben. Helaas kon ik de officiële opening niet bijwonen vanwege een andere meeting (en erna het 5-jarig jubileum event van ABC in de Jimmy), maar kreeg ik wel een sneak peak rondleiding.

Voor mannen en vrouwen

Ludwig ll is een van de eerste stijlvolle gaybars, met een chique interieur, strakke maar warme inrichting. In het voorste gedeelte is een openbaar toegankelijke bar met chesterfield-achtige banken, houten plafond en een lange bar. Achterin is een ruimte waar je vooral op uitnodiging terecht kan voor goede cocktails, er is een mooie rookruimte en ik was erg onder de indruk van het handbeschilderde behang, met als thema ‘wildlife in de bossen’. Door het meubilair van het Parijse hotel Costes krijgt het juist weer meer boudoir sfeer. Een verrassende combinatie die zich zowel op homo’s, lesbi’s en hetero vrouwen richt. Tegenwoordig heeft iedere vrouw wel een gayfriend, maar het is niet op alle plekken even relaxed. Ludwig ll heeft daar dus handig op ingehaakt. Voel je als vrouw alleen niet geïntimideerd door de kunstige verzameling mannengeslachten en andere subtiele verwijzingen hiernaar in de aankleding. Ga er zeker nog eens een drankje doen als het juiste publiek de weg naar Ludwig ll heeft gevonden!
Je vindt Ludwig ll in de Reguliersdwarsstraat 37 in Amsterdam en kijk vooral eens op de website voor een indruk van Ludwig Zwei.

Ludwig Zwei Amsterdam

Interieur Ludwig ll

Ludwig ll VIP area

Kunst bij Ludwig ll

Sabine de Witte