Cocooning design Hotspots

Hotspot: Neef Louis

Neef Louis Design & Industrials Amsterdam

Neef Louis: schat zoeken in Amsterdam

Iedereen wil een mooi ingericht huis. Jarenlang was het mijn missie om mijn huis zo mooi (en vol) mogelijk te maken. Inmiddels breng ik maar weinig tijd thuis door, maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds van mooie spullen houd. Struinde ik voor mijn eerste kamer in Groningen met moeders en oma al kringloopwinkels en markten af, nu kan ik me uren vermaken online.
Nadat ik een hele grote schat, de typemachine waar ik zo lang naar op zoek was, op de kop had weten te tikken dankzij een heel handig mannetje en vervolgens mijn haspel tafel, werd ik gewezen op een geweldige plek waar je design en industriële dingen kunt kopen. Van stationsklok tot lockerkast, stormlampen tot kantoor interieur. Deze briljante plek, wilde ik eigenlijk stil houden, maar ik zie hem steeds vaker opduiken. Mijn nieuwe hotspot is Neef Louis.

Loods vol moois

Neef Louis zit in een loods in Amsterdam Noord. Een mega hal vol meubels, lampen, accessoires waar ik helemaal bij weg kwijl. Het liefst wil ik daar in die loods tussen al die mooie dingen wonen. Spot je een mooie bank, maar wil je hem laten bekleden? Neef Louis heeft de beste adresjes. Onze Louis doet ook projecten, zoals winkelinrichting, beurs aankleding (Bread & Butter Berlin), exposities, decors en filmsets richten ze in, maar ook eten en muziek kan er worden geregeld. Het is niet zomaar een winkel, het stimuleert alle creatievelingen om in hun inspirerende omgeving iets moois te maken. Of van hun mooie dingen gebruik te maken.

Neef Louis Design & Industrials Amsterdam

Sabine de Witte