amsterdam Hotspots

Hotspot Pastis Amsterdam

Pastis Amsterdam – my little Paris

Pastis stond al lang op mijn lijstje om eens te bezoeken. Maar vanwege de werkzaamheden er voor, leek het me nooit zo’n geschikte plek om rustig te ontbijten, werken, lunchen of dineren. Vandaag, grijs, druilerig en nat, was ik toe aan een beetje Parijs. Pastis is een Frans bistro restaurant, stiekem geïnspireerd door hotspot Pastis in New York. Waar ik dus niet had gereserveerd *stom!*, maar waar zij wel at. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner en, geheel in Parijse stijl, buiten genieten van een wijntje, als het Hollandse weer het toestaat.

Terras van Pastis Amsterdam

Goede start

Vanochtend begon ik mijn dag goed en gezond met Turkse yoghurt, granola en fruit en een flinke kop thee. Gratis WiFi, dus rustig e-mail doorlopen, eindelijk een hotel voor Londen boeken (volgende week ga ik daar heen, tips zijn welkom!) en daarna aan het werk. Het was er erg rustig, van de werkzaamheden krijg je binnen niets mee maar het verpest wel je uitzicht. Heel eventjes waande ik me in Parijs. Al miste ik de ‘garçons’ die in hun mooie werkkleding je bedienen en half Frans half Engels grapjes met je maken. Sterker nog, het leek erop alsof de dame van de bediening er weinig zin in had. Iets wat me iedere keer weer enorm irriteert, want het lijkt wel alsof je alleen in Amsterdam niet op een fijne manier bediend kunt worden. En, minor detail, de Franse chansons bleven ook uit…

Pastis bistro restaurant Amsterdam

Vriendelijke prijs

De gerechten op de menukaart zijn inderdaad typisch Frans en voor een bistro niet heel verrassend. Wel vond ik de prijzen erg vriendelijk, zeker omdat ze wel met verse en goede producten werken. Mijn ontbijt was dan wel geen culinair hoogstandje, het was niet een flutje yoghurt met een paar stukjes fruit en goedkope muesli, zoals ik wel eens eerder heb meegemaakt. En fijne Mr. Jones thee. Een leuke plek voor een afspraak of als je even in een andere omgeving wilt werken! Wat ik overigens wel een verrassing vond; ze accepteren geen credit cards. Geen probleem qua betaling, maar ik ben een groot voorstander van plastic en volgens mij is een credit card een redelijk ingeburgerd betaalmiddel… Tipje voor Pastis Amsterdam!

Dinerkaart Pastis

Pastis Amsterdam zit op de
Eerste Constantijn Huygensstraat 15
(het pleintje tussen de Derde Helmersstraat en Bosboom Toussainstraat, Oud West)
Reserveren kan via 020 616 6166

[google-maps width=500 height=300]

Sabine de Witte