amsterdam Hotspots Reistips

Hotspot: Poptasi Macarons Amsterdam

Poptasi Pastry & macarons Amsterdam

Eerste macaronwinkel in Nederland

Morgen om 10.00u, op ‘macarondag’ gaan de deuren van deze nieuwe hotspot open. Poptasi is de eerste macaronwinkel in Amsterdam, zelfs in Nederland. Patrick en Sascha werden, net als ik, een paar jaar geleden geraakt door het macaron virus. Ik weet zelfs mijn eerste kennismaking met het delicate amandelkoekje nog. Poptasi maakt macarons voor iedereen toegankelijk, zonder dat je er ver voor op reis hoeft.

20120319-123036.jpg

Poptasi; macarons volgens Pierre Herme

Grote inspiratiebron is Pierre Herme, de bekende Parijse macaron specialist die bekend staat om zijn verrassende combinaties. Zo at ik 2 jaar geleden een gember macaron bij het Musee de Tokyo in Parijs. De macarons worden bij Poptasi gemaakt volgens het recept van Pierre, naast de 26 smaken in de winkel hebben ze een heleboel andere smaken die ooit nog eens de toonbank gaan halen. In samenwerking met foodblog Culy organiseerden ze een wedstrijd en morgen wordt de winnaar van de originele nieuwe macaronsmaak bekend gemaakt. Deze zal ook echt in de winkel komen te liggen!

[adsense]

20120319-123146.jpg

Macaron kunst

Macarons maken is een van de lastigste specialisaties die je als pattissier kan uitkiezen. Het zijn geen gewone koekjes, de structuur lijkt het meest op een wat stevigere merengue, ze zijn delicaat en de vulling is allerminst standaard te noemen. Je ziet dat ze bij Poptasi passie hebben voor de koekjes en alles in huis hebben om hoge kwaliteit te leveren. Ben je op zoek naar een Franse traktatie of een origineel cadeau, dan is dit de place to go!

20120319-123256.jpg

Mijn favoriet

Vanochtend mocht ik alvast een kijkje komen nemen en proeven. Poptasi is geen kopie van de bekende macaronzaak LaDuree, maar geeft er een originele twist aan. Het logo is al een knipoog naar de lieve, schattige logo’s die de meeste zaken voeren. Het is een waarschuwing, want ze serveren er ‘Dangerously delicious macarons’. Iets wat ik alleen maar kan beamen. Van de smaken die ik heb geproefd vond ik spekkoek een hele geslaagde, maar ook de speciaal voor de opening gemaakte met blauwe muisjes en anijs. Normaal gesproken kies ik de meer standaard smaken zoals chocola, citroen en framboos, dus dit was een leuke twist.

20120319-123405.jpg

Macarondag

Woon je in Amsterdam, trakteer jezelf dan morgen zeker op een macaron van Poptasi, om macarondag in stijl te vieren. Een losse macaron kost € 1,25, maar het lijkt me een hele kunst om uit die 26 smaken slechts 1 te kiezen. Een doosje van 4 macarons kost € 4,00, of neem een doosje van 8 of 12 en maak veel vrienden.

[adsense]

Fijn dat goede macarons nu ook in Amsterdam verkrijgbaar zijn. Naast jezelf trakteren kun je er ook een workshop macarons maken volgen, of van een lekkere koffie/thee van macarons genieten. Leuk om bij te kletsen! Voor mij is er weer een klein stukje Parijs in Amsterdam bijgekomen. Nog een paar kleine tips: ik mis de luxe verpakking. Het doorschijnende plastic maakt het verrassingselement en het exclusieve gevoel een stuk minder speciaal. En Pickwick thee heb ik thuis ook, bij mijn macarons drink ik liever een ‘echte’ speciale thee. Verder weet ik zeker dat Poptasi goud in handen heeft. Vrijwilligers om met mij een macaron workshop te gaan volgen? Welkom!

Morgen sta je op Macarondag dus om 10.00u voor de deur bij Poptasi, Gerard Doustraat 103.
Volg ze ook op Twitter, Like ze op Facebook en bezoek ook zeker eens de website Poptasi!

20120319-123458.jpg

20120319-123527.jpg

[google-maps width=500 height=325]

Sabine de Witte